StoryEditor

​Gigantické SUV z Ameriky. Cadillac predstavil novú ikonu s revolučnou zmenou

07.02.2020, 12:50
Cena novinky by mala byť známa do konca roka, kedy sa má zároveň začať s predajom modelu Escalade v Severnej Amerike. 

Ešte väčší, odvážnejší a kvalitnejší než kedykoľvek predtým - taký je úplne nový Cadillac Escalade. Svetu sa predstavila v poradí piata generácia vlajkového SUV , ktoré patrí k ikonickýcm americkým vozidlám už dlhé roky.

Na európske pomery ide o skutočného obra, model narástol do všetkých strán a vo svojej dlhšej verzii má dĺžku takmer 5,8 metra.

​Oproti predchodcovi získal ostré hrany, ale tiež podstatne modernejší vzhľad spadajúci do najnovšieho dizajnového jazyku značky. Zatiaľ čo exteriér predstavuje pekný vývoj oproti predchádzajúcemu modelu, je to najmä interiér, ktorý upúta pomocou zakrivených obrazoviek OLED.

Prístrojová doska vyzerá elegantne, čo nenarúša ani prítomnosť celkom trojice displejov - naľavo od volantu sa nachádza obrazovka s uhlopriečkou 7,2 palca zobrazujúca napríklad spotrebu paliva, prístrojový štít pred vodičom dosahuje rozmer 14,2 palca a na stredovom paneli je následne monitor infotainmentu s 16,9 palcami. Grafické spracovanie pritom vyzerá na snímkach skutočne veľmi pekne.

Samozrejmosťou je celá armáda asistenčných a bezpečnostných systémov nazvaných a vzhľadom na rozmery auta aj slušná ponuka miesta v kabíne. Podľa informácií výrobcu, batožinový priestor za zadnými pasažiermi mal zväčšiť o 68 percent a na treťom rade sedadiel by malo byť až o 40 percent viac miesta,čo má umožniť pohodlný transport aj dospelých osôb. Nechýba ani možnosť "luxusného" usporiadanie šesťmiestnej verzie v podobe dvojice sedadiel v druhom rade.

Cadillac si dal pri novinke záležať aj na poriadne kvalitnom ozvučení. Spolupracuje so spoločnosťou AKG, už v základe dostane 19 reproduktorov a subwoofer, za príplatok však dostanete AKG Studio Reference s celkom 36 reproduktormi, trojicou zosilňovačov a podporou vyšperkovaného priestorového zvuku, ktorý vraj nenájdete v žiadnom inom aute.

​Základom zostáva v ponuke, pochopiteľne, veľký benzínový osemvalec s objemom 6.2 litra s výkonom 313 kW (426 koní). S príchodom novej generácie však nastala aj revolučná zmena, vôbec prvý krát bude totiž Escalade k dispozícii aj s naftovým agregátom.

Ide o radový šesťvalec s objemom troch litrov s výkonom 207 kW (282 koní), pričom motorizácie budú kombinované s 10-stupňovou automatickou prevodovkou. Informácie o cenách zatiaľ výrobca nezverejnil, mali by sme však mať všetky podrobnosti do konca roka, kedy sa má nový Escalade začať predávať v Severnej Amerike. 

01 - Modified: 2024-04-25 21:36:56 - Feat.: - Title: Kampusy sú otrasené. Zatýkanie propalestínskych demonštrantov na amerických univerzitách pokračuje 02 - Modified: 2024-04-25 20:38:20 - Feat.: - Title: Americké akcie klesli kvôli údajom o ekonomike, výrazne oslabila Meta 03 - Modified: 2024-04-25 20:36:34 - Feat.: - Title: Americká armáda začala pri Gaze stavať mólo pre dodávky humanitárnej pomoci. Terajší koridor kontroluje Izrael 04 - Modified: 2024-04-25 19:28:05 - Feat.: - Title: Vedeli sme, že nemal spravodlivý súdny proces, tvrdí Weinsteinov právnik. Rozsudok zrušili 05 - Modified: 2024-04-25 18:59:51 - Feat.: - Title: Biden bojuje proti zmene klímy. USA zverejnili pravidlá na zníženie emisií pri výrobe elektriny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 02:31