StoryEditor

Hyundai spustil predaj svojho najmenšieho modelu. Poznáme jeho slovenskú cenu

01.02.2020, 06:05
Autor:
rperpe
Kórejská novinka hlboko podlieza hranicu 10-tisíc eur v základnom prevedení a prináša pritom celý rad bezpečnostných prvkov.

Rok 2020 bude z pohľadu automobilky Hyundai skutočne pestrý. Kórejský výrobca totiž avizuje veľkú produktovú ofenzívu, keď v priebehu roka predstaví nové generácie alebo modernizované verzie takmer kompletného portfólia svojich terajších modelov.

Prvou novinkou je nová generácia vôbec najmenšieho modelu z ponuky s označením i10. Ten aktuálne štartuje svoj predaj aj na našom slovenskom trhu.

O kus štýlovejší

Nový dizajnový jazyk sa oproti predchádzajúcemu modelu prejavil na rozšírení vozidla o 20 milimetrov a na skrátení dĺžky karosérie o 20 milimetrov, čo dodalo automobilu športovejší vzhľad.

Okrem toho podčiarknu dizajn vozidla i nové 16-palcové zliatinové disky kolies, či široká predná mriežka a okrúhle LED denné svetlá nadväzujúce na predchádzajúcu generáciu i10.

​​Zákazníci si môžu vybrať z celkom 10 základných farieb exteriéru, vrátane troch nových: Dragon Red, Brass a Aqua Turquoise. Stále je tu možnosť dvojfarebnej strechy (čiernej alebo červenej), ktorá ešte viac zvyšuje priestor na prispôsobenie sa zákazníkovmu charakteristickému štýlu.

Celkovo je k dispozícii až 22 farebných kombinácií exteriéru, čo je skutočne dosť. S objemom 252 litrov patrí batožinový priestor novinky na špičku svojej triedy.

Bezpečnosť i konektivita

Vozidlo má na palube skutočne širokú paletu pokročilých systémov konektivity, ktoré sa vo vozidlách tejto cenovej kategórie nachádzajú skutočne len zriedka. Patrí medzi ne telemetrická komunikácia s vozidlom na diaľku prostredníctvom technológie Bluelink, ktorá bude dostupná aj pre slovenských zákazníkov, či služieb Apple CarPlay a Android Auto.

Hyundai

​Všetky tieto pokročilé technológie sa podarilo zabudovať do osempalcovej farebnej dotykovej obrazovky, najväčšej vo svojom segmente. Lákadlom je, že úplne nový Hyundai i10 ponúka jeden z najkomplexnejších bezpečnostných balíkov vo svojej triede s množstvom asistenčných systémov vodiča a s pokročilými technologickými prvkami vrátane balíka prvkov aktívnej bezpečnosti Hyundai SmartSense. Ten pritom získate už v základe.

Zlatou strednou cestou je výbava Comfort s množstvom komfortných doplnkov v podobe výškovo nastaviteľného sedadla vodiča, kožou potiahnutého volantu a radiacej páky, diaľkovým ovládanie centrálneho zamykania s alarmom. Posádka tiež ocení služby Bluetooth a ovládanie audiosystému na volante.

Najvyššia výbava Style sa odlišuje od lacnejších vyhotovení exteriérom aj interiérom. Patria sem napríklad 15-palcové kolesá, maska chladiča v čiernej lesklej farbe, vonkajšie zrkadlá s integrovanými ukazovateľmi smeru, predné hmlovky, LED denné svetlá a predné projektorové svetlomety so statickým prisvecovaním zákrut. Okrem toho poteší elektrické otváranie zadných okien, elektricky ovládané a vyhrievané vonkajšie spätné zrkadlá a automatická klimatizácia.

​V poradí tretia generácia i10 získava od 1. februára 2020 oficiálny cenník, kedy sa tiež spúšťa predaj u dílerov značky. Prvé kusy novej i10-tky dorazia na sklady autorizovaných predajcov Hyundai a teda tiež na slovenské cesty už v priebehu tohto mesiaca. 

Cenník obsahuje ceny i10 s dvoma motorizáciami – 1.0i s výkonom 49 kW (67 koní) a 5-stupňovým manuálom a 1.2i s výkonom 62 kW (84 koní) s 5-stupňovou automatizovanou manuálnou prevodovkou, spolu s tromi balíkmi výbav (Classic, Comfort, Style). Základné prevedenie s najslabším motorom získate od 8 890 eur, najvyššia výbava Style s 1,2 litrovým agregátom a päťstupňovým automatom je potom k dispozícii od 12 790 eur.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 12:15