StoryEditor

​Škoda predstavila novú verziu svojho najmenšieho SUV. Obľúbi si najmä terén

17.01.2020, 12:43
Mestské SUV s dobrodružným vzhľadom bude mať premiéru na autosalóne v Ženeve.

Česká automobilka Škoda Auto ukončila vlaňajší rok odhalením svojich dôležitých noviniek, no v rozbehnutom tempe pokračuje i tento rok. Značka totiž doplní paletu svojho mestského SUV Kamiq o verziu Scoutline.

Po štýlovom variante Monte Carlo vsádza novinka v terénnom prevedení okrem iného aj na matné čierne kryty lemov blatníkov či robustné "strieborné" karosárske prvky.

Škoda Kamiq Scoutline tak disponuje špecifickým predným spojlerom s lyžinami a zadným difúzorom v rovnakom striebornom odtieni, aký majú kryty prahov, kryty vonkajších spätných zrkadiel a strešný nosič.

Vzhľad potom obohatili aj veľké hliníkové kolesá s priemerom 17- alebo 18-palcov (dizajn Braga a Crater) a rovnako tiež Full LED zadné svetlomety. Výrazným prvkom sú aj tónované bočné a zadné sklá Sunset v kombinácii s chrómovanými rámami okien. Čerešničkou je následne špecifická plaketa s označením modelu.

Detaily v interiéri

V kabíne sa "terénny" Kamiq vyznačuje veľkorysým priestorom, podobne ako bežná verzia, a špecifickými dekoračnými lištami - sériovo v dekore jaseňového dreva alebo voliteľne v brúsenom dekore Dark Brushed. Otvory ventilácie sú vyhotovené v chrómovom dekore, rovnako ako pedále s krytmi v hliníkovom dekore.

Škoda

​Výškovo nastaviteľné predné sedadlá majú špeciálny poťah Scoutline z priedušnej látky Thermoflux a mikrovlákna Suedia; naproti tomu volant, páka ručnej brzdy a hlavica radiacej páky sú potiahnuté kožou.

Stredový panel, odkladacie priehradky vo dverách, vnútorné kľučky dverí a priestor pre nohy sú podsvietené bielym, červeným alebo oranžovým LED-ambientním osvetlením, ktorý spríjemní atmosféru pri nočnej jazde. Navyše, novinka disponuje aj LED-čítacími lampičkami a na želanie môže byť strop interiéru potiahnutý čiernou látkou.

Rozsiahla ponuka motorizácií

Nové prevedenie Kamiq Scoutline je v ponuke vo všetkých farbách a s kompletnou paletou motorov tohto modelového radu. Tá teda zahŕňa tri benzínové motory, jeden naftový motor a motor spaľujúci zemný plyn (CNG) s označením G-TEC.

Výkonnostná škála siaha od základných 66 kW (90 koní) až po 110 kW (150 koní). Hoci je novinka viac chránená pre jazdu mimo spevnených ciest, verzia neprináša pohon všetkých kolies a ani odlišné nastavenia podvozku (výška). Svoju premiéru si nová Škoda Kamiq Scoutline odbije na autosalóne v Ženeve, na trh bude potom uvedená v lete tohto roka.

01 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 04 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 17:48