StoryEditor

Novinka z dielne Hyundai štartuje sériovú výrobu. Čoskoro príde aj k nám, poznáme cenu

16.01.2020, 15:20
Najnovší prírastok automobilky Hyundai v podobe novej generácie modelu i10 bude v Európe dostupný už od februára 2020.

Hoci sa dnes medzi najobľúbenejšie vozidlá na trhu radia práve tie zo segmentu SUV, ani kompakty vhodné najmä do mesta neodchádzajú z ponúk značiek. Aspoň teda v drvivej väčšine prípadov. A čo viac, výrobcovia do ich výbavy prinášajú čoraz "prémiovejšie" prvky po vzore podstatne väčších súrodencov.

Dôkazom je i spoločnosť Hyundai Motor, ktorá aktuálne oznámila začiatok výroby novej, v poradí už tretej generácie svojho najmenšieho modelu i10 v závode Hyundai Assan Otomotiv Sanayi v tureckom meste İzmit.

Navrhnutý, vyvinutý a vyrábaný v Európe

Hyundai i10 je kompaktným mestským vozidlom vyrobeným podľa slov automobilky „presne vzhľadom na požiadavky európskeho trhu”. Prichádzajúca nová generácia sa vyznačuje dynamickým dizajnom, balíkom najlepších bezpečnostných prvkov v triede a komplexnými možnosťami konektivity.

Novinka tak zákazníkom ponúka množstvo prvkov, ktoré sa vo vozidle tejto veľkosti doteraz vôbec nenachádzali. Ako uvádza výrobca vo svojej tlačovej správe, slogan Go Big teraz odráža fakt, že vozidlo napriek malým rozmerom dokáže veľké veci.

„Naši zákazníci rozprávajú a my im načúvame. Spolu s úplne novým modelom i10 prinášame najlepšiu konektivitu a bezpečnostné prvky v A segmente a pridávame k tomu aj výraznejší a dynamickejší dizajn,” povedal Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident pre marketing a produkt spoločnosti Hyundai Motor Europe. 

„To všetko bez kompromisov na vnútornom alebo batožinovom priestore a navyše za dostupnú cenu. Vďaka tomu predstavuje Hyundai i10 najlepšiu voľbu pre zákazníkov, ktorí plánujú kúpu mestského vozidla,” doplnil Hofmann.

Hyundai

Úplne nový

Úplne nový dizajnový prístup sa oproti predchádzajúcemu modelu prejavil na rozšírení vozidla o 20 milimetrov a na skrátení dĺžky karosérie o 20 milimetrov, čo dodalo automobilu športovejší vzhľad. Okrem toho podčiarknu dizajn vozidla i nové 16-palcové zliatinové disky kolies, či široká predná mriežka a okrúhle LED denné svetlá nadväzujúce na predchádzajúcu generáciu i10.

​Zákazníci si môžu vybrať z celkom 10 základných farieb exteriéru, vrátane troch nových: Dragon Red, Brass a Aqua Turquoise. Stále je tu možnosť dvojfarebnej strechy (čiernej alebo červenej), ktorá ešte viac zvyšuje priestor na prispôsobenie sa zákazníkovmu charakteristickému štýlu. Celkovo je k dispozícii až 22 farebných kombinácií exteriéru, čo je skutočne dosť.

S objemom 252 litrov patrí batožinový priestor na špičku svojej triedy. Vozidlo má na palube aj širokú paletu pokročilých systémov konektivity, ktoré sa vo vozidlách tejto cenovej kategórie nachádzajú skutočne len zriedka. Patrí medzi ne telemetrická komunikácia s vozidlom na diaľku prostredníctvom technológie Bluelink, ktorá bude dostupná aj pre slovenských zákazníkov, či služieb Apple CarPlay a Android Auto.

Hyundai

​Všetky tieto pokročilé technológie sa podarilo zabudovať do osempalcovej farebnej dotykovej obrazovky, najväčšej vo svojom segmente. Lákadlom je, že úplne nový Hyundai i10 ponúka jeden z najkomplexnejších bezpečnostných balíkov vo svojej triede s množstvom asistenčných systémov vodiča a s pokročilými technologickými prvkami vrátane balíka prvkov aktívnej bezpečnosti Hyundai SmartSense.

Na Slovensku už čoskoro

Kompletný cenník novej generácie modelu i10 zverejní slovenský importér až začiatkom februára na svojich stránkach, no už teraz vieme, že zákazníci si budú mať možnosť objednať vozidlo s dvoma motorizáciami.

​Prvou možnosťou je litrový MPi trojvalec s výkonom 49 kW (67 koní) a maximálnym krútiacim momentom 96 Nm. Druhým zástupcom je 1,2-litrový štvorvalec MPi s výkonom 62 kW (84 koní) a krútiacim momentom 118 Nm. K dispozícii je pritom s päťstupňovou manuálnou alebo automatizovanou manuálnou prevodovkou.

Cena novej generácie Hyundai i10 na Slovensku bude podľa informácií od slovenského zastúpenia štartovať dokonca pod sumou deväťtisíc eur s DPH. Aktuálne sa súčasný model ponúka za 7 990 eur - veľký priestor na zvýšenie ceny teda novinka nemá, hoci prichádza v poriadne zmenenej podobe.

01 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 02 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 03 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 04 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 05 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 07:19