StoryEditor

Musk prezradil, prečo sa nepriestrelné sklo Tesly rozbilo. Spravili jednu chybu

27.11.2019, 13:37
Šéf spoločnosti informoval na sociálnej sieti o tom, čo sa skrývalo za zlyhaním nepriestrelných okien Cybertrucku počas prezentácie.

Reakcie na premiéru elektrického pick-upu Tesly s pomerne netradičnými tvarmi, neutíchajú. Po prvotnom prekvapení na premiére zaplavujú i naďalej internet vtipné obrázky poukazujúc na kontroverzný vzhľad novinky.

To však nie je všetko. Pri premiére a prezentácií nepriestrelných skiel sa ich totiž podarilo šéfdizajnérovi Franzovi von Holzhuasenovi rozbiť hodením kovovej gule, čo v pláne zrejme nebolo. Mali by odolať nielen úderom, ale i strele zo zbrane kalibru deväť milimetrov.

​Elon Musk, šéf spoločnosti Tesla, zostal nepopierateľne prekvapený a spolu s ním aj množstvo účastníkov premiéry či ostatní diváci tlačovky.

Ťažko povedať, či išlo o skutočne nevydarený pokus demonštrovať silu osadených okien, alebo naopak o premyslený marketingový ťah.

Veď o tomto faux pas totiž informovalo množstvo portálov, ktoré by si premiéru pick-upu Cybertruck za normálnych okolností príliš nevšímali. 

Samotný Musk však na sociálnej sieti Twitter informoval nielen o veľmi dobrom počte rezervácií modelu (vyše 200-tisíc za tri dni od debutu a rastú), ale aj o tom, prečo sa nepriestrelné sklá rozbili už po prvom náraze kovovej gule. Hlavnou príčinou bolo podľa neho to, že sa odolnosť okien prezentovala najskôr úderom kladiva. 

Ten totiž štruktúru okna podľa jeho slov narušil natoľko, že sa po následnom hode kovovou guľou sklo rozbilo. Aby toho nebolo málo, Musk pri vyzvaní šéfdizajnéra na opakovaný hod zabudol, že zadné bočné okná už zosilnené neboli. A tak sa výsledok s predným bočným oknom opakoval aj na tom zadnom - prasklo.

​​Je treba však povedať, ako spomenul i samotný Elon Musk na prezentácií, že kovová guľa sa aj napriek prasknutiu okna "dnu nedostala". No, ťažko povedať, či by okná obstáli aj v ostrej skúške.

Každopádne si chcel šéf spoločnosti obhájiť svoj výtvor a tak uverejnil video, kde sa demonštrácia sily okien podarila na výbornú a pre ešte lepší efekt ju zverejnil v spomalenom zábere. Dodal, že pred uvedením bude musieť Tesla ešte spraviť určité vylepšenia.

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-24 07:23:20 - Feat.: - Title: Automobilke Tesla prudko padol zisk. Musk oznámil, že urýchli výrobu lacnejšieho elektromobilu
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 14:39