StoryEditor

Ford predstaví nové elektrické SUV. Inšpirácia s Mustangom je nepochybná

28.10.2019, 12:05
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Skalní fanúšikovia Fordu sa pri potvrdení príprav novinky musia zrejme prežehnávať - najmä, keď má byť inšpirovaná legendou ako je Mustang.

Automobilka Ford sa rozhodla postaviť nové SUV, respektíve zvýšený crossover, inšpirovaný známym športovým modelom Ford Mustang. Ten sa radí medzi najpredávanejšie športové autá sveta.

A aby toho nebolo málo, pod kapotou nebude mať pripravovaná novinka žiadny nadopovaný osemvalec, ale politicky korektný a čistý elektromotor. Auto je už v podstate hotové, v polovici novembra ho Ford plánuje ukázať i širokej verejnosti.

Kupé a kabriolet Ford Mustang je tiež jedným z obchodne najúspešnejších Fordov v histórii automobilky. Dokazuje to aj jeho posledná generácia, ktorá je momentálne označená za vôbec najpredávanejšie kupé sveta.

Pravdepodobne aj táto veľká popularita modelu bola pre konštruktérov Fordu motiváciou k tomu, aby si tvary Mustangu požičali pri kreovaní nového crossovera. Segment SUV a crossoverov je totiž stále na vzostupe, a tak automobilka radšej opúšťa tradičné segmenty (MPV a limuzíny) a viac úsilia venuje práve zvýšeným autám.

Skalní priaznivci Fordu Mustang pravdepodobne nie sú z rozhodnutia automobilky nadšení. V americkej komunite priaznivcov Fordu sa síce zodvihla vlna nevôle, no pravdou ostáva, že crossover má momentálne skutočne väčší obchodný potenciál a inšpirácia Mustangom by celému príbehu mohla pomôcť.

​Dobrým príkladom obchodného úspechu je aj prvá generácia Porsche Cayenne, ktoré vytiahlo automobilku z najhoršieho a neskôr poriadne zarobilo na vývoj ďalšej generácie modelu 911. Tak prečo sa neinšpirovať, keď to má priniesť aj takéto úspechy?

Doba navyše nepraje veľkoobjemovým motorom, a tak prichádza na rad elektrický pohon, ktorý sa dostáva do povedomia verejnosti čoraz viac. Výsledkom je čisto elektrický crossover inšpirovaný modelom Mustang - oficiálne ho značka ukáže už 18. novembra 2019.

Nechajme sa teda prekvapiť, najnápadnejšia je silueta vozidla a tiež bok predných i zadných svetiel.

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 04 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 08:51