StoryEditor

Lamborghini za zlomok ceny. Otec ho svojmu synovi vytlačil na tlačiarni

16.10.2019, 08:20
Za niečo vyše roka a pol, od kedy sa do odvážneho projektu rodina pustila, minuli len približne 20-tisíc eur.

Máme pocit, že niektoré ceny áut sú ako z inej galaxie. Platí to najmä o tých, ktoré sú vyrábané v limitovaných sériách alebo patria medzi vrcholy luxusu či športovosti. Sem sa radí aj automobilka Lamborghini, ktorá má vo svojej ponuke hneď niekoľko modelov s cenou presahujúcou i stovky tisíc eur. 

Príkladom môže ísť Aventador, ktorý sa aj ako jazdené vozidlo (teda o niečo dostupnejšia alternatíva) predáva stále za minimálne dvesto tisíc eur. Čo však v prípade, ak sú vaše sny silnejšie ako vaše finančné príjmy? 11-ročný Xander a jeho otec fyzik Sterling Backus pochádzajú z amerického Colorada a aktuálne pomaly finalizujú zaujímavý projekt

Rozhodli sa postaviť svoj vlastný model Lamborghini Aventador, ktorého diely sú však vytlačené pomocou modernej 3D tlačiarne a doplnené o niekoľko originálnych či náhradných dielov. Základom pre programy tlačiarne bola malá replika Aventadora, vytlačené panely karosérie zlepili, potiahli uhlíkovým vláknom a nakoniec použili epoxidovú živicu. 

​Na projekte "vytlačeného Lamborghini" pracujú niečo vyše roka a pol, pričom za tento čas minuli "len" v prepočte asi 20-tisíc eur. To je však v porovnaní s reálnou sumou za vozidlo zanedbateľná čiastka.

Pochopiteľne, vytlačený model s najväčšou pravdepodobnosťou nebude disponovať všetkými vychytávkami ako jeho bežná verzia, podobne je to aj z pohľadu motorizácie, ktorá pochádza z osemvalcového Chevroletu Corvette. Taktiež má model manuálnu prevodovku, ktorú toto vozidlo v predávanej verzii nikdy nedostalo.

Aj napriek tomu je fascinujúce vidieť, čo všetko je možné s dávkou odvahy, trpezlivosti a manuálnych zručností docieliť. Mladý Xander sa možno už čoskoro bude môcť pýšiť tým, že s otcom postavili svoj vlastný Aventador. Podoba je už teraz viac než skvelá, projekt by pritom chceli mať dokončený začiatkom budúceho roka.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Priestor, ktorý stiera líniu medzi interiérom a lesom. Ovocím surovosti a minimalizmu sa stal dokonalý domov
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 00:33