Kia
StoryEditor

Kia bude na Slovensku vyrábať novú verziu obľúbeného modelu. Toto je prvá oficiálna snímka

06.06.2019, 11:40
Premiéra má byť už koncom júna a samotná výroba modelu XCeed bude prebiehať pri Žiline - v Tepličke nad Váhom.

Po niekoľkých únikoch zverejnila spoločnosť Kia Motors vôbec prvú oficiálnu fotografiu svojho nového crossovera Kia XCeed. Tá len potvrdzuje, že vzhľad odhalený na špionážnych snímkach je finálny.

Slávnostnú premiéru má Kia s modelom XCeed naplanovanú koncom júna. Štýlový a moderný dizajn nového crossovera (CUV) má predstavovať zaujímavú alternatívu k v súčasnosti tradičným SUV modelom.

Vzhľad pripravovaného modelu Kia XCeed je produktom európskeho dizajnérskeho centra značky sídliaceho vo Frankfurte, v Nemecku, navrhnutého pod vedením Gregory Guillaume, viceprezidenta dizajnu pre spoločnosť Kia Motors Europe.

Prednú časť zdobia úzke natiahnuté svetlomety, agresívne tvarovaný nárazník a tiež prepracovaná maska chladiča. Nechýbajú ani plastové lemy či smerom k zadnej časti klesajúca strecha v štýle kupé.

Koncové svetlá sú, rovnako ako predné, natiahnuté a niet pochýb o tom, že budú môcť disponovať aj LED technológiou. Čerešničkou sú na snímke osadené veľké hliníkové disky s pútavým dizajnom. 

Novinka kombinuje zvýšený posed vodiča a zníženie bočnej línie, čo dodáva vozidlu podstatne športovejší charakter než aký majú tradičné SUV automobily.

​Jeho zvýšený posed následne ponúka jasnejší výhľad na cestu ako má bežný rodinný hatchback, čo dnes mnohí zákazníci vyhľadávajú. XCeed má pritom ponúkať aj porovnateľný batožinový i vnútorný priestor, ako jeho existujúca konkurencia.

„Vďaka športovému dizajnu a správaniu sa bude nový model Kia XCeed CUV žiadanejší ako mnoho vyšších a väčších SUV. Ponúka univerzálnosť bez kompromisov, inteligentný dizajn s úložným priestorom SUV v športovejšom tele,“ tvrdí Emilio Herrera, výkonný riaditeľ spoločnosti Kia Motors Europe. 

Na ďalšie podrobnejšie informácie, ako aj technické špecifikácie, si budeme musieť ešte nejaký čas počkať.

01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Tabuľka cien potravín: veľké porovnanie desiatok produktov, polovica z nich zlacnela (prehľad) 02 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 03 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 04 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 05 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 05:19