StoryEditor

Revolučný interiér. Dlho očakávaný Volkswagen Golf si berie príklad z Mercedesu

17.05.2019, 13:40
Prvé oficiálne skice nám ukázali malé zmeny vzhľadu a kompletne prepracovaný koncept kabíny.

Medzi najočakávanejšie novinky tohto roka patrí nepochybne očakávaná premiéra novej generácie bestselleru od Volkswagenu. Golf v poradí už vo svojej ôsmej generácii sa podarilo pred časom zachytiť na snímky pri testovaní v premávke.

Dnes však už sú na verejnosti prvé oficiálne skice vozidla, ktoré nám umožňujú nielen potvrdiť si skôr evolučné zmeny na karosérii, ale nás tiež šokovať podobou interiéru. Okrem toho sa na sociálnej sieti Twitter objavili aj takmer nemaskované fotografie kabíny vozidla, ktoré zverejnil aj britský portál AutoExpress.

Súčasná generácia Volkswagenu Golf je vyobrazená v galérii nižšie:

​Ten bude totiž v novom Golfe skutočne revolučný, pričom jeho hlavným konkurentom bude zrejme Mercedes-Benz. Práve Mercedes totiž vo svojom novom "Áčku" ako prvý priniesol dvojicu displejov "zaliatu" do jedného optického prvku na palubnej doske.

Rovnako je to aj v prípade pripravovanej novinky Volkswagenu - pred vodičom je osadený digitálny prístrojový štít a vedľa neho sa v miernom vystúpení nachádza následne plne digitálny displej infotainmentu bez akýchkoľvek ďalších hardvérových tlačidiel.

Tie nájdeme až nižšie a ich funkcie zatiaľ nie sú známe. Klimatizáciu bude možné nastaviť pravdepodobne prostredníctvom dotykových ovládacích prvkov hneď pod stredovým displejom.

Tretí displej by mohol byť vľavo od volantu, ktorý by zoskupoval zobrazené tlačidlá - pravdepodobne ovládanie svetlometov, prípadne aj niektorých asistenčných systémov vozidla (udržiavanie v pruhu a podobne).

Volkswagen

​Palubná doska je dynamicky a členito tvarovaná, no podľa prvých náčrtov sa zdá, že dvojica displejov sa sem príjemne hodí. Výduchy klimatizácie sú následne na nižšej úrovni a tiahnu sa v podstate po celej šírke palubovky. Mierne zmeny budeme môcť zrejme postrehnúť i na multifunkčnom volante.

Z nedávnej prezentácie akcionárom sa šíri, že nový Volkswagen Golf ôsmej generácie príde s pestrou ponukou agregátov nielen na benzín a naftu. V portfóliu má byť totiž aj pohon na CNG a neskôr má prísť Golf aj ako mild hybrid a plug-in hybrid. Odhalenie novinky by malo prebehnúť ešte tento rok, podľa plánov niekedy v októbri 2019.

01 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 04 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 15:46