StoryEditor

Ford pripravuje hybridný Focus a Fiestu. Elektrifikovaný má byť však každý model

27.03.2019, 12:17
Podujatie „Go Further“, kde sa dvojica noviniek svetu predstaví, štartuje už budúci týždeň 2. apríla 2019 v holandskom Amsterdame.

Automobilka Ford predstaví na holanskom podujatí  „Go Further“ významné novinky z oblasti elektrifikácie, úžitkových vozidiel a SUV ako súčasť vízie spoločnosti pre novú éru mobility. Už budúci rok prídu na trh nové mild hybridné modely Fiesta a Focus EcoBoost s palubným napätím 48 voltov.

Americká značka tak bude ponúkať jeden z najkomplexnejších radov vozidiel a zároveň výhody elektrifikácie prinesie väčšiemu počtu spotrebiteľov s prijateľnou cenou.

Takto vyzerá nová súčasná generácia Fordu Focus (zatiaľ) so spaľovacím motorom:

„Naše nové modely Fiesta a Focus EcoBoost Hybrid sú príkladom záväzku spoločnosti Ford priniesť našim zákazníkom nové, ekologickejšie vozidlá, sofistikované technológie a hodnotné služby. V Amsterdame predstavíme budúci týždeň aj mnoho ďalších príkladov,“ povedal Steven Armstrong, viceprezident skupiny pre Európu, Blízky východ a Afriku.

„Vyvinuli sme všetko úsilie, aby sme pre dva z našich najobľúbenejších modelov vyvinuli mild hybridné pohonné jednotky, s ktorými zákazníci ušetria peniaze a zároveň zostanú verné filozofii zábavnej jazdy s vozidlami značky Ford,“ dodal Armstrong.

Hybridná Fiesta i Focus

Pripravovaná Fiesta EcoBoost Hybrid a tiež väčší model Focus EcoBoost Hybrid budú vybavené sofistikovanou mild-hybridnou architektúrou, prispôsobenou pre zníženie spotreby paliva a zároveň zvýraznenie zážitku z jazdy.

Integrovaný tu je štartér/generátor poháňaný remeňom (BISG), ktorý nahradí štandardný alternátor, čo umožňuje následnú rekuperáciu a uskladnenie energie, ktorá sa zvyčajne stratí počas brzdenia a jazdy na voľnobeh. Slúži taktiež na nabíjanie 48-voltového lítiovo-iónového, vzduchom chladeného akumulátora vozidla.

Systém BISG funguje aj ako motor, ktorý hladko spolupracuje s osadeným trojvalcovým 1,0-litrovým spaľovacím motorom EcoBoost a uloženú energiu využíva na zvýšenie krútiaceho momentu pri normálnej jazde a zrýchľovaní, ako aj na napájanie elektrického príslušenstva vozidla.

​Krútiaci moment elektromotora pomáha dosahovať presvedčivejší a citlivejší výkon, najmä pri nižších otáčkach motora pre flexibilnejší zážitok z jazdy. Systém BISG umožnil konštruktérom zvýšiť výkon litrového motora pomocou väčšieho turbodúchadla, a to aj vďaka obmedzeniu oneskorenia funkcie turbodúchadla.

„Náš 1,0-litrový motor EcoBoost už dokázal, že úspornosť a výkon môžu ísť ruka v ruke. Naša technológia EcoBoost Hybrid zdokonaľuje tieto vlastnosti ešte viac,“ povedal Roelant de Waard, viceprezident spoločnosti Ford of Europe pre marketing, predaj a služby.

Každý model elektrifikovaný

Okrem modelov Fiesta či Focus EcoBoost Hybrid sa tento rok predstavilo svetu aj nové praktické kombi Mondeo Hybrid s plnehybridnou architektúrou, ktorá zaisťuje pôžitok z kultivovanej benzínovo – elektrickej jazdy ako alternatíva k vznetovým motorom. Kombi Mondeo Hybrid je jediným plnehybridným modelom kombi v segmente veľkých rodinných automobilov.

Ford však predstavuje aj mild hybridné riešenia pohonných jednotiek s cieľom zmenšiť spotrebu paliva dvojtonových obľúbených dodávok Transit a Transit Custom a osem/deväťmiestneho mikrobusu Tourneo Custom, ktorý sa začne predávať ešte tento rok.

​Automobilka na začiatku tohto roka oznámila, že každý z modelov, ktorý predstaví po uvedení nového modelu Focus, bude k dispozícii minimálne v jednej elektrifikovanej verzii.

To platí ako pre nové modely, tak aj pre nové verzie existujúcich vozidiel. Od Fiesty až po Transit – v ponuke bude buď mild hybridná, plne hybridná a plug-in hybridná verzia alebo čistý elektromobil.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 07:58