StoryEditor

Takto by mala vyzerať modernizovaná Škoda Superb. Čo sa zmenilo?

18.01.2019, 14:02
Čínska verzia modelu sa ukázala svetu, európska verzia by sa však podľa odhadov nemala príliš odlišovať.

Tento rok je pre českú automobilku Škoda skutočne dôležitý. Síce koncom minulého roka predstavili nástupcu modelu Rapid s označením Scala, no v roku 2019 je naplánovaná premiéra novej generácie Škody Octavia, prísť má tiež kompaktný crossover a okrem iného aj modernizovaný Superb (súčasná generácia na titulnej snímke).

Ten si mnohí obľúbili vďaka jeho kvalite, dobrým jazdným vlastnostiam a tiež kráľovskej priestrannosti. Na sociálnej sieti Twitter teraz unikli snímky čínskej verzie faceliftu tohto modelu, ktoré zverejnil účet ŠKODA NEWS.

Súčasná generácia Škody Superb kombi:

​Či pôjde o rovnaké vyhotovenie aj pre Európsky trh sa zatiaľ s istotou povedať nedá, no rozdiely by pravdepodobne nemali byť príliš výrazné. Každopádne, modernizácia sa ubrala skutočne len cestou detailov. Veď pri prvom pohľade len málokto rozozná staršiu a novšiu verziu. Zmenu tu však sú, poďme sa na ne pozrieť bližšie.

Asi najvýraznejšou novinkou je prepracovaný nárazník, ktorý má teraz spodný nasávací otvor roztiahnutý na celú šírku auta a vytvára tak jeden celok, spolu s hmlovými svetlami. Jemnou zmenou si prešla tiež maska chladiča a svetlomety, ktorých bi-xenónové vybavenie nahradili LEDky.

Prepracovaný je i zadný nárazník s odrazkami, prípadne koncové svetlá prepojené chrómovou lištou. Nechýba ani nový prvok, ktorý prišiel s modelom Scala, akým je nahradenie klasického loga značky nápisom ŠKODA na piatych dverách.

Veľkou novinkou bude elektrifikácia, nakoľko Superb má dostať tento tok aj plug-in hybridné prevedenie. Poháňať ho teda bude 1,5-litrový TSI benzínový motor s výkonom 110 kW, ktorý bude spolupracovať s elektromotorom s očakávaným výkonom 70 kW. Dojazd na jedno nabitie a jazdu na čisto elektrickú energiu nie je veľký, mal by byť len zhruba 70 kilometrov.

​Interiér zatiaľ na snímkach nie je vidieť, každopádne by malo ísť zrejme len o kvalitnejšie materiály, pribudnúť má však aj "luxusná" funkcia dynamických smeroviek a chýbať nemajú ani nové dizajny hliníkových diskov.

Oficiálne odhalenie novinky sa očakáva až v druhej polovici roka, najbližšie by sa mal totiž dočkať debutu práve kompaktný crossover - zrejme s označením Kosmiq.

01 - Modified: 2024-04-19 20:08:10 - Feat.: - Title: Čínska automobilka Chery plánuje zamestnať v španielskom závode 1250 ľudí 02 - Modified: 2024-04-19 16:47:38 - Feat.: - Title: Čína má v armáde nový útvar, cieľom je posilniť jej schopnosť bojovať a vyhrávať 03 - Modified: 2024-04-19 11:31:18 - Feat.: - Title: Fico sa obracia na Čínu. Chce tam získať zdroje na dva veľké dopravné projekty 04 - Modified: 2024-04-19 09:24:29 - Feat.: - Title: Omán odsudzuje útoky na Irán, Čína nesúhlasí so stupňovaním napätia 05 - Modified: 2024-04-19 10:45:00 - Feat.: - Title: Trump chce obmedziť dovoz a vyššie mzdy, Bidenove heslo je investovať doma
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 09:09