Začať môžeme legendou od nemeckého výrobcu Mercedes-Benz. Ten totiž tento rok prišiel na svet s novou generáciou špičkového offroad modelu triedy G. Ten je na prvý pohľad opäť podobný svojim predchodcom, ktorí sa mimochodom takmer nemenia už dlhé desaťročia, ale ak sa na novinku pozrieme bližšie, je znova od základu prepracovaná. Vylepšené jazdné vlastnosti, exteriér s ohľadom na nové normy bezpečnosti a podstatne luxusnejší interiér. Teraz už nemusia majitelia podstupovať žiadne kompromisy, nakoľko aj „krabica na kolesách“ ponúkne špičkový luxus a pohodlie na úrovni limuzíny triedy S. Stále však zostali zachované tradičné charakteristické prvky ako v kabíne, tak i na karosérii. Samozrejmosťou sú skvelé schopnosti v teréne, ktoré podčiarkuje napríklad osadenie trojice uzávierok diferenciálu, pohon všetkých kolies a brodivosť až do 70 centimetrov. „Géčko“ pritom medzi generačne získalo množstvo najmodernejších riešení a schudlo 170 kilogramov, vďaka využívaniu hliníka. Okrem toho je tu poriadne ostrá verzia AMG s bi-turbo osemvalcom pod kapotu, ktorý produkuje až 430 kW výkonu a 850 Nm krútiaceho momentu. Vďaka tomu dokáže novinka šprintovať na stovku už za 4,5 sekundy. To však nie je všetko, Mercedes totiž potešil motoristických fanúšikov aj ďalším modelom a to kontrastne najmenším z ponuky – triedou A. Tá bola akýmsi technologickým zázrakom tohto roka vôbec a to najmä vďaka svojmu prevratnému MBUX systému. Interiér čerpá z koncepcie ostatných súčasných modelov značky, no posádka má k dispozícii svojho „osobného asistenta“. Ten sa dokonca dokáže učiť nové príkazy priamo od vás, reagovať na hlasové ovládanie a voliť napríklad hudbu podľa nálady.Daimler
StoryEditor

Toto sú najlepšie autá tohto roka. Trend SUV stúpa aj naďalej

29.12.2018, 07:01
Tento rok bol na automobilové novinky skutočne bohatý. Pripravili sme pre vás výber tých najzaujímavejších z nich.

Hoci s uplynulým rokom sa stali ešte viac populárne najmä športovo-úžitkové vozidlá, ani klasické hatchbacky, praktické kombíky či manažérske sedany stále nevymreli. Práve naopak, zrodili sa skutočne pôsobivé novinky od mnohých výrobcov, ktoré dokazujú, že aj modely iných segmentov než SUV majú v dnešnej dobe čo povedať.

Pravdou však je, že športovo-úžitkové modely ponúka čoraz viac automobiliek a to aj tých, u ktorých by ste to pred niekoľkými rokmi rozhodne nečakali.

Príkladom môže byť Lamborghini so svojím modelom Urus či Rolls-Royce s modelom Cullinan. Je jednoducho potrebné prispôsobiť sa požiadavkám zákazníkov a ponúkať to, o čo je záujem. Už takmer každá automobilka má preto v portfóliu aspoň jeden crossover či plnohodnotné SUV.

Výber zo skutočne veľkého množstva noviniek tohto roka nebol absolútne jednoduchý, no pripravili sme pre vás sedem najväčších prekvapení a pri niektorých sme zohľadnili aj dôležitosť pre náš domáci slovenský trh. Tu sú naši víťazi.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 06:26