StoryEditor

Škoda odhalila "revolučný" interiér. Dostane ho úplne nový český model

30.11.2018, 09:40
Česká automobilka zverejnila prvé oficiálne snímky prepracovaného interiéru.

Týždeň pred oficiálnou premiérou nového modelu Scala českej značky Škoda, ktorá prebehne na akcii v Tel Avive, prináša automobilka prvú oficiálnu snímku interiéru a taktiež maskované fotografie auta. To pútalo pozornosť pri Lennonovej stene v blízkosti Karlovho mosta v Prahe.

V spolupráci s českým street-artovým umelcom Chemisom získal pripravovaný hatchback a nástupca modelu Rapid štýlové extravagantné maskovanie. Umelec sa spojil s českou novinkou a taktiež fotografom a influencerom z New Yorku menom Dave Krugman. Vytvorili video, ktoré prepája symboliku miesta s novým automobilom Škoda Scala.

​Okrem toho však samotná automobilka zverejnila tiež prvé oficiálne snímky interiéru. Ten má byť "revolučný" a prinesie teda nový koncept, ktorý sme u značky ešte nevideli.

„Nová Škoda Scala je prvým sériovým vozidlom, v ktorom realizujeme náš nový koncept interiéru a spolu s novými farbami a materiálmi zavádzame aj modernizovaný dizajnový jazyk. Premiéra modelu Scala je počiatkom novej identity značky Škoda, ktorá je emocionálna a zároveň funkčná,“ hovorí Norbert Weber, vedúci dizajnu interiéru spoločnosti Škoda Auto.

Najväčšou novinkou bude nepochybne nové osadenie centrálnej obrazovky s uhlopriečkou až 9,2-palca, ktorá bude zároveň vôbec najväčšia vo svojom segmente. Bude na ňu dobre vidieť ako vodič, tak i spolujazdec.

Voľne stojaci displej je následne lemovaný charakteristickou linkou, ktorá sa odvoláva na emocionálne línie kapoty. Táto línia pod obrazovkou však slúži tiež ako ergonomická opora pre ruku, ovládajúcu dotykový diplej.

Pozmenené je aj ovládanie klimatizácie v stredovom paneli a tlačidlá pre systém štart/stop, voľbu jazdného režimu či parkovacieho asistenta. Nachádzajú sa priamo pred radiacou pákou a sú tak vo dobrom dosahu vodiča. Dojem priestrannosti a posilnenie optickej šírky je dosiahnuté osadením bočných výduchov ventilácie.

Prístrojová doska a výplne predných dverí majú kvalitný mäkčený povrch s novou špecifickou štruktúrou. Napodobňuje kryštalické štruktúry a v budúcnosti bude pre štýl značky Škoda typická.

Model Scala je tiež úvodným modelom nového dizajnového smeru značky Simply Surprising. Pôjde teda o prvý model s prepracovaným dizajnom exteriéru, no taktiež interiéru.

"Nový dizajnový jazyk je plynulejší, dynamickejší a predovšetkým emocionálnejší. Chceme osloviť viac ľudí. Našim cieľom je, aby sa zákazníci modelov Škoda rozhodli nielen kvôli tomu, že sú praktické, ponúkajú veľa priestoru a majú výnimočný pomer cena/výkon. Mali by však tiež milovať ich dizajn a vytvoriť si tak ku svojmu vozidlu špeciálny emocionálny vzťah," konštatoval nové zameranie značky šéfdizajnér automobilky Škoda Oliver Stefani.

​Výrazným prvkom nového dizajnového smeru bude najmä nový koncept prednej masky chladiča so šesťhranným rámovaním. Pribudnúť by mali tiež výraznejšie bočné línie a v zadnej časti nahradí doterajšie logo značky už len decentný nápis ŠKODA.

Svetová premiéra nového modelu Škoda Scala sa uskutoční 6. decembra 2018 v Tel Avive (Izrael) a bude priamo prenášaná na Škoda storyboardy a prostredníctvom kanálov značky Škoda aj na sociálnych sieťach.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 06:44