StoryEditor

Najmenšie SUV od Škody bude konkurovať Nissanu Juke. Ukázať sa môže budúci rok

17.10.2018, 11:15
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Motorizácie budú z Volkswagenu a aj napriek kompaktným rozmerom bude ponúkať novinka dostatok priestoru.

Najmenšie mladoboleslavské športovo-úžitkové vozidlo bude vyzerať približne ako štúdia Vision X na videu vyššie. Podľa odhadov sa novinka zaradí veľkosťou svojej karosérie pod model Karoq, avšak má byť zároveň väčšie ako Volkswagen T-Roc.

Malé SUV od Škody príde na trh už v prvej polovici roka 2020, teda už o jeden a pol roka. Škoda pritom už roky sľubuje, že ponuku SUV a crossoverov zásadne rozšíri a tu sú dôkazy, že nejde len o sľuby.

V galérii nižšie nájdete koncept Vision X, z ktorého má chystané kompaktné SUV vychádzať:

​Nové kompaktné SUV postavia na platforme MQB A0 a ako to už v prípade značky Škoda chodí, bude najväčším modelom v segmente.

To znamená, že hoci nechce reálne súperiť s typom VW T-Roc, ktorý patrí do vyššej kategórie, priestoru ponúkne o máličko viac vďaka dlhšiemu rázvoru. Väčší má byť tiež batožinový priestor aj samotný interiér novinky.

Podľa informácií z nedávno konajúceho sa parížskeho autosalónu bude najmenšie SUV z českej Mladej Boleslavi mať pohon výhradne prednej nápravy, čo by malo udržať výrobné náklady a vlastne aj konečnú cenu na najnižšej úrovni.

Motory budú následne logicky z dielní koncernu Volkswagen – pravdepodobne pôjde o litrový trojvalec TSI a štvorvalce 1,5 TSI a naftový 1,6 TDI. Spárované budú buď s manuálnou, alebo známou dvojspojkovou prevodovkou DSG.

​Aj z týchto sporých informácií je teda jasné, že Škoda chce opäť ponúknuť aj pri neveľkých vonkajších rozmeroch pokiaľ možno priestranné a taktiež všestranné auto s vyšším posedom za čo najnižšiu možnú cenu.

Môžeme len predpokladať, že premiéra je reálna do konca budúceho roka, avšak určite nie skôr, ako predstavenie "novej Škody Rapid" - tá získala už svoje oficiálne označenie Škoda Scala. Rovnako možno predpokladať, že malá škodovka bude viac ako podobná tohtoročnému konceptu Vision X.

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 02 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 03 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 04 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 05 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
24. apríl 2024 14:20