StoryEditor

BMW neustrážilo svoj najväčší model. Takto vyzerá interiér luxusného SUV

24.09.2018, 17:20
Má ísť o najväčší model v histórii mníchovskej značky a okrem toho má ponúknuť vrcholný luxus, vďaka čomu bude konkurovať napríklad veľkému Mercedesu-Benz GLS.

Má ísť o najväčší model v histórii mníchovskej značky a okrem toho má ponúknuť vrcholný luxus, vďaka čomu bude konkurovať napríklad veľkému Mercedesu-Benz GLS.

Po veľkolepej premiére dlho očakávaného modelu BMW radu 8, čím značka znovu zrodila legendu čias minulých, sa už čoskoro predstaví svetu aj najväčší model automobilky vôbec.

Pôjde o luxusné športovo-úžitkové vozidlo s označením BMW X7, ktorého podobu do istej miery prezrádzal aj plug-in hybridný koncept X7 iPerformance.

Najväčšou zaujímavosťou, okrem veľkých rozmerov, je predná maska - známe ľadvinky budú totiž naozaj obrovské. Spolu s nimi majú prednej časti dominovať aj úzke svetlomety. Teraz sa však zamerajme skôr na interiér chystanej vlajkovej SUV lode, nakoľko sa na verejnosť dostala podoba do istej miery maskovanej kabíny.

Na svojom Twitter účte zverejnil fotografiu španielsky portál motor.es a verejnosti tak dáva možnosť nahliadnuť na budúci mníchovský skvost. Môžeme tu nájsť dvojfarebné kožené čalúnenie, hrubý veniec multifunkčného volantu (pravdepodobne M volant) a dvojicu veľkých displejov.

Jeden zastáva funkciu digitálneho prístrojového štítu zobrazujúceho základné informácie ako rýchlosť, spotrebu a podobne. Druhá obrazovka sa nachádza v centrálnej časti palubnej dosky ako infotainment systém. Zaujímavé však je, že na obrazovke je zobrazený sedan a nie BMW X7, ako je tomu na prístrojovom štíte pred vodičom.

Stredová konzola je podobná ako pri BMW M5, čiže obsahuje množstvo tlačidiel a tiež nový volič automatickej prevodovky. Prepracovaná je tiež klimatizácia a usporiadanie jej ovládania na palubnej doske. Nechýba ani drevodekor či ambientné LED podsvietenie.

Pod kapotou sa podľa odhadov bude nachádzať okrem iného aj známy trojlitrový šesťvalec s výkonom zhruba 330 koní či 4,4 litrový "Vé-osmička" s výkonom takmer 500 koní. Zákazníci sa pritom môžu tešiť tak na dieselové, ako aj plug-in hybridné prevedenie novinky. Tá by sa mala svetu predstaviť ešte tento rok.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 21:00