StoryEditor

Tesla Model 3 opäť v problémoch. Po daždi jej odpadáva nárazník

15.08.2018, 11:17
Americký "ľudový" elektromobil musí čeliť ďalšiemu nedostatku. Automobilka však výrobnú vadu nepotvrdila.

Známa americká spoločnosť Tesla, ktorej šéfuje vizionár Elon Musk, len nedávno naplno rozbehla výrobu „ľudového“ elektromobilu Model 3. Sedan, ktorý by mal byť podstatne prístupnejší širšej verejnosti, však už pred časom musel ustáť vlnu kritiky.

Tá sa na model valila z viacerých strán, o čom sme informovali aj my, keď odborníci na videu preskúmali spracovanie tohto elektromobilu.

Vtedy zaznelo, že môžu byť niektoré nedokonalosti dokonca až nebezpečné pre majiteľov. Dnes je tu ďalší problém, ktorému musí Tesla Model 3 čeliť. Zákazníkom totiž po daždi odpadávajú nárazníky.

Pozrite si aj video zo spomínaného skúmania vozidla odborníkmi:

Rithesh Nair na sociálnej sieti Twitter spolu s fotografiou informuje, že len 30 minút po oficiálnom prevzatí nového elektromobilu mu odpadol zadný nárazník. Dôvodom má byť podľa jeho odhadov hustý dážď, ktorému muselo auto počas jazdy čeliť.

Len krátko na to sa Nairovi ozval aj ďalší „štastlivec“, ktorý popisuje rovnaký problém - po daždivej jazde musel riešiť odpadnutý nárazník na svojom aute.

Informácia sa dostala aj k samotnému Muskovi. „Pri Modeli 3 využívame extrémne silný štít. To čo sa stalo, nesvedčí o tom, ako vyrábame naše vozidlá. Problém skúmame, aby sme pochopili, čo ho spôsobilo. Kontaktovali sme už dotknutých zákazníkov, aby sme problém vyriešili a zabezpečili tiež ich spokojnosť,“ uvádza vo svojom vyjadrení Tesla.

Problémom má byť podľa niektorých uvoľňujúci sa spodný panel zadného nárazníka pôsobením vody počas jazdy. Ten má za úlohu vodu odvádzať, no údajne je vyrobený z „pláteného materiálu“ - sklených vlákien. Postupne sa potom dostáva vzduch s vodou do samotného vnútra nárazníku, až nakoniec dochádza k jeho kompletnému odtrhnutiu.

K dávnejším nedostatkom s kvalitou spracovania či kozmetickým nerovnostiam sa teda pridáva aj vážnejší problém s nárazníkom. Ako sa situácia nakoniec vyvinie a či bude musieť Tesla riešiť aj hromadnú zvolávaciu akciu, je zatiaľ otázne. Ide však o pomerne kurióznu chybu.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-18 09:41:14 - Feat.: - Title: Tesla trvá na mnohomiliardovej odmene pre Elona Muska, ktorú zamietol súd v Spojených štátoch
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 03:15