StoryEditor

Najluxusnejšia Kia odhaľuje svoj interiér. Pozrite si prvé oficiálne skice

15.03.2018, 13:15
Konkurent prémiových modelov nemeckých značiek už priblížil vzhľad aj svojho interiéru.

Kórejská automobilka nedávno zverejnila podobu chystanej luxusnej novinky, ktorá by mohla pokojne konkurovať nemeckým prémiovým modelom ako Audi A8, BMW radu 7 či "S-ku" od Mercedesu.

Po odhalení dizajnu exteriéru, ktorý vsádza na eleganciu, automobilka zverejnila ďalšiu skicu - tentokrát priblížili vzhľad interiéru. Taktiež sa môže očakávať elegantný a najmä luxusne pôsobiaci vzhľad s množstvom kožného čalúnenia a použitia dreveného dekóru.

​S koženým čalúnením by teda mala prísť palubná doska, sedadlá, lakťová opierka, či napríklad panely dverí. Drevený dekór našiel svoje uplatnenie nielen na stredovej konzole, ale tiež na palubnej doske a dverách - vytvára jeden celok a tiež na multifunkčnom volante.

Pred vodičom by mal byť následne osadený digitálny prístrojový štít a vedľa neho plávajúci displej infotainmentu s veľkosťou 12-palcov.

Nastavenie funkcií, rovnako ako nastavenie klimatizácie, zostáva aj v podobe hardvérových tlačidiel. To by mohlo množstvo záujemcov potešiť, najmä v dobe, kedy sú stále viac rozšírené dotykové obrazovky.

Ovládacie prvky sú umiestnené v štíhlej línii hneď pod displejom infotainmentu a ďalšie pod výduchmi klimatizácie. K dispozícii má byť aj LED ambientné osvetlenie, ktoré bude ponúkať až 64 farieb a sedem tém na zvolenie.

Pod kapotou by mohla byť potom osadená okrem dvojice šesťvalcových agregátov aj osemvalcová pohonná jednotka.

Pravdepodobne ste však ešte o tomto vozidle nepočuli, čo nie je príliš prekvapujúce. Jeho hlavným zameraním je americký a najmä kórejský trh, kde je model známy pod označením K9. Odhaduje sa, že svoju premiéru zažije už čoskoro na blížiacom sa autosalóne v New Yorku.

Novinka by mala potom prísť do výroby v druhej polovici tohto roka, avšak jej pôsobenie s najväčšou pravdepodobnosťou zostane tam, kde aj v minulosti. Do Európy sa teda zrejme nedostane, pozíciu vrcholnej Kie má u nás aj naďalej zastupovať športovo ladený Stigner.

01 - Modified: 2024-04-26 12:00:00 - Feat.: - Title: Prvá jazda s novou Daciou Duster. Odolný klasik zdražel a dostal miesto dieselu hybrid 02 - Modified: 2024-04-26 09:06:00 - Feat.: - Title: Návrat Škody k športiakom? Supervýkonná novinka ohromí, má to však jeden háčik 03 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 04 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 05 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 21:44