StoryEditor

Hyundai nečakane odhalil svoje nové SUV. Pozrite si prvé oficiálne snímky

06.02.2018, 11:07
Na verejnosť sa dostali prvé oficiálne snímky nového SUV modelu Hyundai Santa Fe.

Hyundai na svojom domácom trhu v Južnej Kórei spustil objednávky novej, v poradí už štvrtej generácie Hyundai Santa Fe. S tým sa na verejnosť dostali aj prvé oficiálne snímky nemaskovaného modelu. Pred niekoľkými dňami sme mali možnosť vidieť len skice a bočnú líniu novinky.

Nový model Santa Fe prichádza v štýle inšpirovanom niektorými najnovšími modelmi značky - Kona či Nexo. V porovnaní s predchádzajúcou generáciou však ide o úplne odlišný dizajnový smer a to nielen v prípade exteriéru, ale tiež interiéru.

​Predná časť sa stala dominantnejšou a pribudla dvojica svetlometov - rovnako ako je tomu pri modeli Kona. Tie v hornej časti bude slúžiť s najväčšou pravdepodobnosťou ako denné svietenie, dolné budú plniť úlohu hlavných svetlometov. Do očí padne taktiež veľká kaskádová maska chladiča. Celkovo pôsobí auto mohutnejšie ako v minulosti.

​Interiér prešiel rozsiahlou zmenou, novinka dostala novú palubnú dosku s prepracovanou stredovou konzolou a "plávajúci" displej infotainmentu. Vďaka tomu nebude musieť vodič až tak výrazne upriamovať pozornosť pri manipulácii s displejom.

Aj tu je samozrejme podobnosť s niektorými modelmi z ponuky značky. Santa Fe ponúkne vo svojej novej generácii aj bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu, rozpoznávanie hlasu a podporu Apple CarPlay či MirrorLink.

Hyundai South Korea

V rámci bezpečnosti nebudú chýbať prvky ako výstraha pred nárazom, sledovanie mŕtveho uhla, varovanie pred opustením jazdného pruhu či automatické diaľkové svietenie. K dispozícii bude aj systém Safe Exist Assist, ktorý upozorní pasažiera na prichádzajúce auto pri otváraní dverí. Rovnako je následne schopný zablokovať dvere a zabrániť tak nehode.

V Južnej Kórei je nové SUV k dispozícii s troma motormi - benzínovým dvojlitrom a dieselovým agregátom s objemom 2,0 a 2,2-litra. Spojené sú s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Ich presné výkonové údaje však zatiaľ známe nie sú, rovnako ako to, či pribudnú ďalšie motorizácie a prevodovky.

Novinka má byť dokonca prvým Hyundaiom vybaveným elektronickým systémom pohonu všetkých štyroch kolies HTRAC. Na domácom trhu je nové SUV k dispozícii v základe od 28,9-milióna juanov, v prepočte teda asi za 22-tisíc eur.

Hyundai Santa Fe by sa mal ukázať a odbiť si premiéru na ženevskom autosalóne už budúci mesiac.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 03 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 04 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 05 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 03:44