Koncept Volkswagen T-Prime GTE je predobrazom predĺženého Tiguanu. Chváli sa elektrickým dojazdom 50 km, sériové auto ale staví hlavne na konvenčný pohon.Radek Hovorka pre iDnes.cz
StoryEditor

Tajne nafotili nový Touareg z Bratislavy. Volkswagen ho neustrážil

19.12.2017, 10:19
Autor:
dpidpi
Oficiálne príde o pár mesiacov, prichytili ho pri fotení a bez maskovania.

Nový Volkswagen Touareg príde oficiálne v tretej generácii až v prvej polovici budúceho roka. Prinesie nový dizajn, niektoré technológie, ktoré si prevezme z Audi Q7, a pribudnú aj nové motory.

Veľkú revolúciu čaká aj nový interiér, ktorý ponúkne opäť väčšie dotykové obrazovky a menej tlačidiel. Bude modernejší a prevezme strih palubnej dosky, aký Volkswagen ukázal napríklad pri novom Pole. Je to auto, ktoré sa od svojich začiatkov vyrába len v Bratislave.

Tu sa doteraz vyrába jeho druhá generácia. V súčasnosti finišujú práce na finálnej verzii, novej, tretej generácie Volkswagenu Touareg. No a tú sa podarilo nafotiť. 

​Zo snímok možno povedať, že Volkswagen zvolil zvláštne miesto pre fotografovanie modelu, ktorý ešte svet nemal vidieť. Každopádne dizajn je úplne odhalený. Ukazuje sa, že koncept, ktorý nemecká automobilka ukázala, je veľmi podobný finálnej verzii.

Touareg dostane nové športové tvary, jeho maska bude opticky spojená s LED svetlometmi a núdza nebude ani o ostré hrany. Všimnite si napríklad časť tvarovania karosérie pri veku palivovej nádrže, ktorá sa spája so zadnými svetlometmi. Zvláštny sa nám zdá len malý a trošku zanikajúci znak na prednej maske.

Snímky pravdepodobne zachytávajú dvojicu verzií nového Touaregu. Modrá so športovým R-Line balíkom a svetlý v elegantnom klasickom prevedení. Z fotografií je možné vyčítať aj nové denné LED svietenie, ktoré bude teraz na vrchnej strane predného svetla. Kombinované bude spolu so smerovkou.

Premenou prejde aj zadná časť. Okrem nového dizajnu svetiel sa do stredu a pod logo Volkswagen teraz dostane veľký nápis Touareg.

Športovejšie tvary novému Toaregu sedia, no dôležitá bude aj technika pod nimi. Touareg patril k najlepším SUV v teréne, rovnako mal pestrú paletu motorov. Teraz by mali základ tvoriť štvorvalce, dostane sa však samozrejme aj na šesťvalce s benzínom a dieslom a šepká sa aj o zachovaní osemvalca.

​Medzi nové technológie by mala patriť už 48 V sieť v aute dovoľujúca použitie aj elektrického kompresora alebo nový hybrid. Auto pravdepodobne dostane väčšiu konektivitu, viac priestoru pre pasažierov a vďaka masívnemu použitiu hliníku má prísť k zníženiu jeho hmotnosti. 

Dá sa očakávať, že v blízkom čase ho budete môcť vidieť aj pri Bratislave. Do apríla však bude jazdiť zamaskované. Až vtedy sa očakáva oficiálna premiéra a predstavenie na autosalóne v Pekingu.

01 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“ 02 - Modified: 2024-04-12 14:35:08 - Feat.: - Title: Ako je to s krachom top zamestnávateľa? Poplašné správy zmietol zo stola novým rekordom 03 - Modified: 2024-04-11 17:28:20 - Feat.: - Title: Šéf VW pre HN: Najlepší zamestnanec je Slovák. Iné riešenie ako dovoz pracovnej sily však aktuálne nie je 04 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 05 - Modified: 2024-03-14 22:27:47 - Feat.: - Title: Volkswagen chce v roku 2027 uviesť na trh elektromobil za 20-tisíc eur
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 13:55