StoryEditor

Toto je 10 zabudnutých SUV modelov, ktoré prišli na trh príliš skoro a neuspeli

06.12.2021, 13:05
Pozrite si celkom 10 rôznych modelov, ktorých načasovanie, vývoj, výroba alebo špecifikácia nebola úplne to pravé pre zaujatie verejnosti.

Trend športovo-úžitkových áut je v súčasnosti absolútne jasný a výrobca, ktorý v ponuke nemá aspoň jedného zástupcu s nafúknutou karosériou a pozdvihnutou svetlou výškou podvozka, akoby ani nebol. Dôkazom stále rastúcej popularity SUV a obľuby crossoverov sú aj naše redakčné testy.

Ako možno vidieť, veľké zastúpenie v preverovaných modeloch áut majú totiž práve modely segmentu SUV alebo crossoverov. V minulosti však (pseudo)teréniaky neboli zaručeným receptom na úspech, píše iDNES.cz. A pritom v mnohých prípadoch dokázali po jazdnej stránke mimo spevnených ciest poskytnúť zákazníkovi podstatne viac, než je tomu dnes.

Aktuálne ide primárne o módny hit, kedy drvivá väčšina zákazníkov buď absolútne nevyužije terénny potenciál predávaných modelov, prevažnú časť jazdenia absolvujú na asfalte či v meste alebo sa napríklad zamerajú na kúsky, ktoré dokonca ani neposkytujú pohon všetkých kolies. Ich benefitom je vtedy len vyšší posed, pocit vyššieho bezpečia a robustnosti.

Mnohé SUV či crossovery na dnešnom trhu potom napríklad ani nezlepšujú praktickosť po stránke priestrannosti v interiéri. Často sú na tom rovnako alebo ešte horšie, než súrodenec s karosériou typu hatchback či kombi. Naopak, nájdu sa aj také, ktoré reálne prispejú k vyššej využiteľnosti a poradia si lepšie s jazdou v ľahkom či stredne ťažkom teréne oproti klasickým rodinným zástupcom v ponuke značiek.

Pozrite si celkom 10 rôznych modelov, ktorých načasovanie, vývoj, výroba alebo špecifikácia nebola úplne to pravé pre zaujatie verejnosti

​Spoznávate nejaký z modelov? Kúpili by ste si jeden z nich v čase, kedy sa na trhu objavili alebo je ich osud skutočne oprávnený a jednoducho výrobcovia neodhadli čas či ďalšie kľúčové "detaily" v súvislosti s uvedením na trh alebo výrobou? Dnes napríklad niektoré zo zobrazených automobilov patria k skutočne ceneným zberateľským kúskom.

01 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta 02 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 03 - Modified: 2024-04-15 11:40:00 - Feat.: - Title: Číňania dotácie popierajú. Ich autá si držia náskok vďaka inováciám i dokonalej výrobe 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-12 19:06:48 - Feat.: - Title: Auto budú môcť používať len cez týždeň. Nemecký minister dopravy vystrašil vodičov slovami o zákazoch jazdy
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
16. apríl 2024 19:26