StoryEditor

Alza začala predávať Teslu na Slovensku. Má to však chybu

03.10.2017, 15:45
Jeden z najväčších eshopov na Slovensku rozširuje svoju ponuku o ďalší model Tesly.

Alza je jedným z najväčších eshopov na Slovensku a napríklad okrem elektroniky, si tu môžete zaobstarať dokonca aj auto. A to nie hocijaké. Ponuka sa momentálne rozrástla o ďalší, druhý model amerického výrobcu Tesla - SUV Model X. Ten je dokonca priamo na sklade, konkrétne na centrálnej predajni v Bratislave.

Medzi vystavenými notebookmi či fotoaparátmi, si tak môžete prezrieť aj túto novinku. Tesla Model X sa dá dobíjať aj z bežnej zásuvky, ako napríklad mobilný telefón.

Dojazd na jedno nabitie je na úrovni 565 kilometrov a Alza uvádza, že sa elektromobil dá doživotne zdarma nabíjať na SuperCharger stojanoch. Spotreba je približne 25kWh na sto kilometrov, čo zodpovedá s vhodnou tarifou hodnote ani nie dvom eurám.

​Okrem nižších nákladov na „pohonné látky“, dokážete ušetriť aj pri poistení. Elektromobily spadajú pod autá s objemom motora do tisíc centimetrov kubických, a teda za PZP zaplatíte menej. Rovnako viete dostať na elektromobily dotáciu vo výške až päťtisíc eur.

„Elektromobily Tesla a elektromotorky Zero Motocycles predstavujú silný technologický pokrok. Každý sa o tom môže prísť presvedčiť na náš showroom v Bratislave, kde ich zákazníkom radi predvedieme. Ich kúpa je naviac na našom e-shope rovnako jednoduchá, ako kúpa nového počítača či telefónu," uviedol Jaromír Řánek, riaditeľ vývoja biznisu Alza.cz.

Alza.sk

​My sme si takýto elektromobil chceli „objednať“, ale pri voľbe dopravy sa s objednávkou nepohnete ďalej a nedokážete ju tak dokončiť. Cena je stanovená na 133-tisíc eur a ako uvádza Alza, na oficiálnej stránke tesla.com by mala byť cena o niekoľko tisíc vyššia.

Po našom porovnaní je však veľmi podobná. Rovnako je tu pre zákazníkov možnosť využiť doručenie kamkoľvek v rámci Slovenska, či zaistiť dobíjaciu zásuvku priamo u vás doma, či vo firme.

Alza má v pláne ponuku aj naďalej rozširovať, najbližšie pribudne lacný Model 3. Ten si budete môcť objednať v základe, ale aj vo verzii s predĺženým dojazdom. Pripravené sú tiež ostatné modely značky Tesla, no ich dátum uvedenia do predaja zatiaľ nie je známy.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-18 08:41:13 - Feat.: - Title: Na Slovensko mieri slávny fast food. McDonald´s a Burger King dostanú ďalšieho veľkého konkurenta 04 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 03:55