StoryEditor

Top model Lexusu už jazdí v maskovaní. Predstaviť by sa mal už budúci rok

29.09.2021, 13:40
Autor:
rperpe
Mnohé poukazuje na to, že model LX sa čoskoro dočká ďalšej generácie a zahraničné portály oznamujú, že maskované prototypy už v plnom prúde podliehajú náročným cestným testom.

Na začiatok treba priznať, že model Lexus LX sa na európske cesty nikdy nedostal. Avšak napríklad v susednom Poľsku sa na krátky čas predsa len objavil. Prerastené SUV je tradične obľúbenou voľbou primárne zákazníkov v zámorí, ktorí nie sú ochotní robiť akékoľvek kompromisy.

V súčasnom Lexuse LX (hlavná snímka) sa totiž pohodlie a praktickosť dokonale snúbia s terénnymi vlastnosťami a pod kapotou uložený osemvalcový motor následne zdôrazňuje, že na akékoľvek polovičné riešenia tu jednoducho nie je priestor. Hoci doslova by toho miesta v motorovej časti bolo viac než dosť.

Mamutie plnotučné športovo-úžitkové vozidlo stojí na báze rámu a na dĺžku meria viac ako úctyhodných päť metrov. Pod jeho kapotou pracuje výkonný vidlicový osemvalec a hoci sa, ako sme spomínali vyššie, predával aj v Poľsku, ponuka bola obmedzená len na limitovanú sériu 50 kusov.

Auto je k dispozícii v bežnej ponuke napríklad v Japonsku, USA či Austrálii a možno si miestni zákazníci už čoskoro budú môcť vybrať nový model. O cestných testoch novinky totiž informoval pred časom portál Lexus Enthusiast, pričom možné fotografie kamuflovaného modelu sa objavili na serveri TFLtruck.com.

Aspoň z časti si teda vieme utvoriť predstavu o tom, ako by mohol nový Lexus LX vo finálnej podobe vyzerať. Prvou vecou, ktorá napriek maskovaniu udrela do očí, je horizontálna svetelná lišta, ktorá prechádza po celej zadnej časti auta. Toto riešenie je charakteristické pre nové modely značky a bolo použité napríklad aj v modeli Lexus UX alebo novej verzii modelu NX.

Špionážne fotografie taktiež prezrádzajú, že auto si v novo pripravovanej verzii zachová i vlastnosti súčasnej generácie. Veľmi vysoká svetlá výška, masívna predná časť auta a silueta pripomínajúca Toyotu Land Cruiser, s ktorou auto zdieľa niektoré osvedčené riešenia a komponenty – to všetko by sme mali uvidieť aj na novom LX.

Hoci na detaily nového modelu si ešte musíme istý čas počkať, môžeme si byť takmer istí tým, čo Lexus ponúkne zákazníkom z hľadiska interiéru a naozaj bohatej výbavy. Súčasná generácia LX patrí k najluxusnejším offroadom a v jeho interiéri si môže majiteľ vychutnávať prvky komfortu ako u bežného prémiového automobilu. 

Spomenúť možno napríklad kvalitný audiosystém Mark Levinson, vyhrievané a ventilované sedadlá pre pasažierov, použitie kože tej najvyššej kvality, či bohatý zástup najrôznejších moderných bezpečnostných systémov, ktoré zaisti ochranu posádky.

Maskované auto bolo identifikované v Long Beach v Kalifornii. Registračné tabule štátu Texas následne napovedajú, že na testovanie auta dohliada texaská pobočka Toyoty, kde od roku 2006 vyrábajú špičkové modely Tacoma alebo Tundra.

Keď zamaskovaný prototyp absolvuje naplánované náročné testy, termín premiéry bude zrejme jasnejší a dostane sa v oficiálnej správe na verejnosť. Nateraz sa však hovorí o budúcom roku, pričom zatiaľ nie je potvrdené, či sa veľkopriestorový offroad Lexus LX dostane aj do Európy a naše cesty.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 01:21