StoryEditor

Aký bude názov ďalšieho člena? Známych je deväť mien pre veľké SUV od Seatu

02.08.2017, 00:00
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Seat spustil pred časom projekt, v ktorom môže verejnosť navrhovať mená pre nový SUV model značky. Teraz je už deväť "finalistov" známych.

Seat to myslí s SUV naozaj vážne, koniec koncov rovnako, ako celý koncern Volkswagen. Aby bol príchod nového typu v záplave konkurentov čo najviditeľnejší, je treba vymýšľať nové marketingové postupy.

Jeden inovatívny je aj #SEATSeekingName, o ktorom sme písali už dávnejšie. Seat v celosvetovom internetovom výbere motivoval verejnosť navrhnúť vhodné meno pre veľké SUV. Minulý týždeň zverejnili deväť finalistov. Novinka sa do predaja dostane budúci rok.

​Pravdepodobne bude vychádzať zo štúdie 20V20 a teraz vieme, že jej meno bude jedno z nasledujúcich: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila ,Donosti, Tarifa, Tarraco, Taide.

Manažéri Seatu vybrali deväť finalistov spomedzi viac ako 10-tisíc návrhov verejnosti a fanúšikov značky na základe kritérií, ktoré musí nové meno modelu spĺňať a rešpektovať.

1. Mená prezentujúce hodnoty značky a charakteristiky nového SUV
2. Lingvistické kritériá – dôraz kládli na ľahké vyslovovanie v rozličných jazykoch a vyvolanie pozitívneho dojmu.
3. Právne kritériá – v spolupráci s agentúrou na ochranu priemyselného a intelektuálneho vlastníctva sa predišlo situácii, aby názvy už neboli zaregistrované inými značkami, alebo na iných trhoch, kde sa predávajú automobily Seat.

Seat

​Projekt bol prijatý s obrovským nadšením. Na základe toho Luca de Meo, predseda predstavenstva SEAT, S.A., povedal: „Čísla hovoria za všetko. Nesmierne nás teší výsledok iniciatívy, do ktorej sa zapojilo vyše 130-tisíc ľudí zo 106 krajín a ktorá prepojila našu značku so španielskou spoločnosťou a fanúšikmi na celom svete. Chceme sa poďakovať všetkým za účasť. Čaš, kedy budeme vedieť meno nového SUV značky Seat sa rýchlo blíži.“

​Ďalším krokom bude výber troch z deviatich finalistov, ktorí sa dostanú do najužšieho výberu. Tí budú zverejnení na frankfurtskom autosalóne 12. septembra, do 25. septembra môže verejnosť hlasovať za favorita na stránkach seat.com/seekingname a seat.es/buscanombre a do 15. októbra sa dozvieme meno víťaza, ktorí získal najviac hlasov.

Seat

​Je to prvý raz v histórií značky, kedy verejnosť „demokratickým“ spôsobom môže ovplyvniť názov nového modelu Seat. Už teraz je však jasné, že novinka bude pokračovať v stopách svojich starších súrodencov a teda prevezme meno po jednom zo španielskych geografických názvoch.

Začalo to v roku 1982 modelom Ronda a pokračuje do dnešných dní modelom Arona, ktorý bol predstavený v Barcelone 26. júna tohto roka.​

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby
menuLevel = 2, menuRoute = auto/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 16:08