StoryEditor

Obvinenia sa množia

21.07.2005, 00:00

Do korupčnej aféry Infineonu sa zapojil aj bývalý predseda predstavenstva Ulrich Schumacher. Jeho právni zástupcovia vytýkajú šéfovi dozornej rady Maxovi Dietrichovi Kleyovi šírenie nepravdivých informácií a pohrozili právnymi krokmi, ak Kley svoje vyjadrenia neopraví. Podľa denníka Handelsblatt konkrétne ide o oznámenie, v ktorom Kley píše: "Celá oblasť motoristického športu spadala do zodpovednosti pána Schumachera, ktorého s pánom Schneiderom zrejme už dlho spája úzke priateľstvo." Schumacherovi právnici tvrdia, že Schumacher nezodpovedal za sponzoring a nie je so Schneiderom spriatelený.
Udo Schneider je šéfom švajčiarskej poradenskej spoločnosti BF Consulting a spustil celý škandál. Vlani zažaloval Infineon, pretože po prepustení Schumachera odstúpil od platnej zmluvy. Schneider pred súdom spomenul, že jeho firma zaplatila dvom manažérom Infineonu zhruba 300-tisíc eur, ktorí za to sprostredkovali sponzorské zmluvy s dodávateľmi Infineonu. Mníchovská prokuratúra vzápätí otvorila vyšetrovanie a v dôsledku toho v sobotu odstúpil Andreas von Zitzewitz.
No ku slovu sa hlási čoraz viac firiem. Obviňujú Infineon, že po Schumacherovom odchode odstúpil od celého radu zmlúv a keďže Infineon nezaplatil ani faktúry, niektoré podniky skrachovali. V každom prípade to však znamená, že záležitosť Infineonu sa ešte nekončí a na povrch vyplávajú nové informácie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
12. máj 2024 13:43