StoryEditor

Priemyselný park v Dolnom Kubíne

28.03.2007, 00:00
Autor:
SITASITA

Nový priemyselný park, v ktorom by malo v prvej etape nájsť prácu približne 500 ľudí, vybudujú v Dolnom Kubíne za areálom bývalých závodov valivých ložísk v časti Mokraď. Prvým investorom v parku je nemecká spoločnosť Prymetall. S výstavbou priemyselnej haly chce začať okamžite po získaní stavebného povolenia. Jej celkové investície predstavujú takmer 2 milióny eur, čo je podľa súčasného kurzu približne 67,2 milióna korún. Odberateľom firmy by sa mala stať spoločnosť Utilux v Dolnom Kubíne, ktorá svoju výrobu orientuje na elektroinštalačný materiál.
Súčasťou prvej etapy výstavby na území parku je aj vybudovanie ďalších štyroch výrobných hál spolu s inžinierskymi sieťami. O investovanie v priemyselnom parku prejavili záujem spoločnosti Elkop, Oravex, Kajo metal z Dolného Kubína a spoločnosť Galmm z Ružomberka. "Do týchto objektov investori nainštalujú technológie prevažne určené pre strojársku výrobu," hovorí Marián Smoleň z dolnokubínskeho mestského úradu. Náklady na vybudovanie prevádzok a počty nových pracovných miest zatiaľ nie sú známe.
Vedenie mesta rokuje aj s ďalšími tromi investormi, ktorí by mali park v blízkej budúcnosti zaplniť. Ide takisto o spoločnosti z Dolného Kubína -- Dana Fluid Products Slovakia, MS-stav a VS-Mont. "Priemyselný park je v územnom pláne mesta a nadväzuje na existujúci výrobný areál. Sľubujeme si od toho najmä zvýšenie zamestnanosti v regióne," dodáva za mestský úrad Daniel Mlynárik. Koncom roka 2009 by v parku podľa neho malo vzniknúť až 800 pracovných miest a prácu by v ňom mali nájsť najmä odborníci v kovovýrobe.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
15. máj 2024 07:24