StoryEditor

Poznámka: Adieu, André!

28.08.2006, 00:00

Legenda sa lúči. Do veľkého tenisu vstúpil Američan André Agassi v roku 1986 ako šestnásťročný chlapec, ktorému predpovedali veľkú kariéru. Tá sa aj naplnila. Rodák z Las Vegas zvíťazil na 60 turnajoch série ATP a podarilo sa mu získať aj slávny Grand Slam, keď dominoval na všetkých štyroch grandslamových turnajoch roka.
Z mladého dlhovlasého rebela sa stala legenda svetového tenisu. Idol, pri ktorom ženská časť tenisového publika omdlievala. Vyhral všetko, čo sa vyhrať dalo, ale podarila sa mu aj jedna vec navyše. Svojím nekonfliktným správaním a charizmou si získal srdcia všetkých. Je jedným z mála športovcov, ktorému sláva nestúpla do hlavy. Lenže, ako to už býva, všetko má svoj koniec. Agassi sa rozhodol ukončiť svoju bohatú kariéru po tohtoročnom US Open a na turnaji vo Flushing Meadows bude stredobodom pozornosti. V poslednom čase sa už viac venoval rodine ako tenisu, a tak sa rozhodol v septembri mu povedať zbohom. Je otázne, či po určitom čase sa mu nebude cnieť za tenisovou raketou. Roky však plynú, takže táto rozlúčka by mala byť pre neho prvou a zároveň aj poslednou.
Tridsaťšesťročný Američan zarobil vo svojej kariére množstvo peňazí. Chýrny je aj tým, že výrazne podporuje rôzne charitatívne akcie a spolky. Uchvátil celý tenisový svet, ale teraz je pre neho čas odísť: "Adieu, André!"

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/komentare-a-analyzy, menuAlias = komentare-a-analyzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
03. máj 2024 11:26