StoryEditor

Ficovi kúpili lístok na vlak. Aby sa odviezol zadarmo v preplnenom a špinavom vozni

01.12.2014, 17:35
Autor:
lmlmredred
Mladí odídenci z SDKÚ kúpili premiérovi lístok na vlak. Cieľom je, aby si premiér vyskúšal, ako sa cestuje „jeho vlakmi zadarmo.“

Premiér Robert Fico dorazí na chátrajúcu vlakovú Hlavnú stanicu do Bratislavy. Davom ľudí sa v piatok poobede pretlačí až k nástupišťu, kde na neho bude čakať vlak do Trenčína. Po nastúpení do chátrajúceho vozňa si premiér nesadne, pretože už  budú voľné len miesta na státie. Tak si postojí a bude sa tlačiť v špinavom a smradľavom vozni... Lenže pozor. Toto je zatiaľ len  fikcia.

Zreálniť ju však chcú mladí odídenci z SDKÚ, známi pod názvom Nová generácia. Práve oni vyzvali premiéra, aby si vlaky zadarmo pre dôchodcov a študentov, ktoré jeho vláda spustila 17. novembra, vyskúšal na vlastnej koži. A v najžiadanejšom čase. Premiér dostal od Novej generácie lístok na vlak na piatok poobede na trase Bratislava – Trenčín.

Podľa hnutia, ale aj opozície, sú totiž vlaky zadarmo populistický a nezodpovedný návrh vlády Roberta Fica, ktorý je v platnosti už dva týždne. „Tí, ktorí cestujú vlakmi, sú svedkami nezvládnutej situácie a absolútnej nepripravenosti zo strany ZSSK a štátu,“ napísal predseda Novej generácie Tomáš Smutný. Ten poukázal na ďalšie problémy, ktoré so sebou vlaky zadarmo prinášajú.


Prečítajte si aj: Slováci sa búria. Tisícky odmietajú Ficove vlaky zadarmo
                              Vláda schválila vlaky zadarmo pre ďalšiu skupinu Slovákov
                              Vlaky zadarmo rozdeľujú Slovákov. Vznikla nová petícia
                              Slováci sa búria. Tisícky odmietajú Ficove vlaky zadarmo



Lístok pre Roberta Fica od Novej generácie.

Cestujúci musia čakať na lístky v dlhých radoch. Niekoľkokrát sa stalo, že cestujúci svoj vlak nestihol kvôli dlhým radom na staniciach. Ako môžeme vidieť na fotkách, vlaky sú preplnené a kvalita cestovania sa výrazne zhoršila,“ dodal Smutný. Fico sa totiž 17. novembra odviezol v jedálenskom vozni, do ktorého boli študenti vopred vybratí. „Odsudzujeme jeho pokrytectvo,“ dodal šéf Novej generácie.

Ak pán Fico naozaj verí, že cesta vlakom vyzerá tak, ako jedálenský vozeň 17. novembra, s ľútosťou tvrdíme, že premiér našej krajiny absolútne nepozná pomery a životnú úroveň na Slovensku a vyzývame ho, aby sa zo svojho luxusného sídla Bonaparte na Úrad vlády SR nevozil len vo vládnej limuzíne, ale aby prišiel medzi ľudí a začal riešiť skutočné problémy krajiny. Cestovný lístok sme mu poslali poštou priamo na Úrad vlády SR,“ uzavrel Smutný.

01 - Modified: 2007-01-11 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ivanu si cenia na 12 miliónov
01 - Modified: 2024-04-29 14:00:00 - Feat.: - Title: Aplikácia, ktorú potrebuje každý študent. Vďaka nej zistíš, na ktoré vlaky sú už bezplatné lístky vypredané 02 - Modified: 2024-04-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico hovorí, že iba plní sľub voličom. Opozícia tvrdí, že ide o politický útok 03 - Modified: 2024-04-26 11:04:40 - Feat.: - Title: Fico plánuje na desaťročie dopredu. Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartom veľkej modernizácie 04 - Modified: 2024-04-26 10:39:47 - Feat.: - Title: PS ohlásilo ďalší protest v Bratislave. Ficova vláda valcuje ako autokrati, kritizuje Šimečka 05 - Modified: 2024-04-26 09:58:46 - Feat.: - Title: Fico: S Jourovou sme mali veľmi vážny rozhovor. Verím, že jej návšteva zatvorí ústa opozícii
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 16:17