StoryEditor

Môžeme dostať významnú investíciu. Hudák detaily prezradiť nechce

14.06.2015, 17:53
Autor:
TASRTASR


V horizonte dvoch až troch mesiacov sa má rozhodnúť, či na Slovensko príde významná investícia z automobilového priemyslu. "Môžem povedať, že je to (investícia) v automobilovom priemysle," potvrdil dnes v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 budúci minister hospodárstva SR Vazil Hudák (nominant Smeru-SD). Mesto v SR, v ktorom by mala investícia byť umiestnená, však nechcel spresniť. "To je už úroveň tých detailov, do ktorých nechcem ísť," uviedol.

"Ide o veľkú, potenciálnu investíciu, kde je Slovensko v malej skupine krajín vo finálnej fáze. Nemôžem však povedať, že sme dali nejakú finálnu ponuku, pretože rozhovory, negociácie bežia na dennej báze. Je to veľmi intenzívny proces, ktorý sa týka skoro všetkých rezortov v rámci Slovenska, od životného prostredia, vnútra cez hospodárstvo, financie, atď. Rozhodnutie by malo však byť urobené z hľadiska investora v nasledujúcich dvoch - troch mesiacoch. Verím, že z toho vyjdeme víťazne," podčiarkol.

V ponuke pre investora sú podľa Hudáka aj úvahy o daňových úľavách. "Snažíme sa to zároveň nastaviť tak, aby sme minimalizovali vplyvy na Slovensko z hľadiska dosahu na verejné financie. Sme však v určitom konkurenčnom prostredí, musíme preto o túto investíciu bojovať s inými krajinami," upozornil budúci šéf rezortu hospodárstva.

Podrobnosti rokovania s investorom Hudák nechcel špecifikovať. "Bola to jedna zo žiadostí investora, aby sa nespomínalo meno firmy a konkrétne aspekty investície," odmietol Hudák uviesť aj to, s ktorými krajinami súťaží SR o umiestnenie investície. Avizoval zároveň, že sa budú musieť prijať 'nejaké legislatívne opatrenia', aby sa prípadne investorovi vyšlo v ústrety.

Podľa slov predsedu Výboru Národnej rady SR pre hospodárske záležitosti Jána Hudackého (KDH) by zahraničné investície mali byť v slovenskej ekonomike skôr investíciami doplnkovými. "Je treba, aby sme postavili svoju ekonomiku na našich malých a stredných firmách, ktoré budú flexibilné, schopné reagovať optimálne na trh," doplnil.

Český server e15.cz dňa 21. mája 2015 informoval, že Česká republika je spolu s Poľskom údajne najvážnejším kandidátom na stavbu nového závodu britskej automobilky Jaguar Land Rover. Podľa poľských médií by v závode malo nájsť prácu okolo 6000 ľudí. Okrem poľských médií sa o možnom príchode automobilky špekuluje aj na Slovensku s tým, že Jaguar zvažuje stavbu závodu v priemyselnom parku pri Nitre. Jaguar Land Rover, ktorý patrí indickej skupine Tata Motors, hľadá podľa poľských médií pozemok o veľkosti 300 až 500 hektárov. Vo vybranej krajine mieni na ňom postaviť nový závod na výrobu automobilov aj súčiastok a spolu s ním ešte školiace stredisko.

01 - Modified: 2007-06-25 07:00:00 - Feat.: 0 - Title: Poklady východného Slovenska žiaria vo Francúzsku
01 - Modified: 2022-04-11 20:33:20 - Feat.: - Title: Varšava je v hľadáčiku investorov. Analytici očakávajú miliardové transakcie na realitnom trhu 02 - Modified: 2022-02-18 10:25:25 - Feat.: - Title: Zabudnite na bitcoin. Týchto päť jazdených áut dnes cenou prekonáva aj nové modely 03 - Modified: 2022-02-04 13:10:02 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Trebišovská Deva dostala masívnu investíciu. Vedenie naleje do novej linky milióny eur 04 - Modified: 2022-01-20 08:39:14 - Feat.: - Title: Vysoké ceny dohnali dunajskostredský Europack k miliónovej investícii. Kľúčový materiál si začne vyrábať sám 05 - Modified: 2022-01-14 11:10:32 - Feat.: - Title: Koľko vložiť do akcií, dlhopisov, nehnuteľností či kryptomien? Návod ponúka analytička
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. apríl 2024 13:44