Okrem kávy je významným zdrojom kofeínu aj čokoláda. Už tri štvorčeky čokolády obsahujú približne 23 miligramov kofeínu, čo je štvrtina množstva v jednej šálke kávy.Pixabay
Slováci „prežili“ vlaňajšok aj vďaka sladkostiam. Predajcovia hlásia nárast odbytu.
Hovorí sa, že čokoláda je elixírom na nervy. A pandémia priniesla ľuďom mnoho stresu. Rovnica sa zdá jednoduchá a na Slovensku rozhodne platí. Tuzemský trh so sladkým potešením v koronaroku totiž hlási medziročný nárast. Výrobok z kakaa pritom v ostatných rokoch u nás trpel. Od roku 2014 sa jeho konzumácia neustále prepadala – za päť rokov poklesla takmer o tretinu približne na 19-tisíc ton, no predvlani sa vzchopila a dosiahla 23,6 tisíca ton. Nákaza jej tak pomohla držať sa tohto pozitívneho trendu.
„Pri čokoládach sme zaznamenali zvýšený záujem zo strany zákazníkov oprot...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-29 13:04:14 - Feat.: - Title: Vedci objavili nový spôsob výroby čokolády. Má byť zdravšia a šetrnejšia k prostrediu
02 - Modified: 2024-05-28 12:08:54 - Feat.: - Title: Prvýkrát od otvorenia ekonomiky emisie v Číne klesli. Stavieb bolo výrazne menej
03 - Modified: 2024-05-24 20:03:40 - Feat.: - Title: Pandémia covidu skrátila podľa WHO priemernú dĺžku života o takmer dva roky
04 - Modified: 2024-05-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Kto vyhrá v Čerstvých hlavičkách? Nezabudnite hlasovať
05 - Modified: 2024-05-11 05:53:01 - Feat.: - Title: Dohodu o riešení pandémií sa nepodarilo dosiahnuť. Rozhovory pokračujú, tvrdí WHO