Reštaurácie už od štvrtka nemôžu podávať jedlo a nápoje v interiéri.TASR
StoryEditorV tvrdosti opatrení sme na špičke. Udusia aj hotely
Vláda sa na druhú vlnu nepripravila, tvrdia majitelia hotelov a reštaurácií. Stále netušia, ako preklenú opätovné obdobie prísnych opatrení.
Pre hotely a gastroprevádzky nejde o dve vlny. Je to cunami. Aj po uvoľnení opatrení a otvorení podnikov prišla veľká časť z nich o značnú časť tržieb, rozdávali výpovede alebo zrušili svoje pobočky. „Zatvorili sme časť prevádzok a budeme opäť prepúšťať,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu. Vyhliadky na ďalšie mesiace nie sú o nič pozitívnejšie.
Slovensko totiž opäť prijalo prísne opatrenia a vláda stále nedeklarovala, ako odvetviu plánuje pomôcť. Nádej neprinieslo ani pondelňajšie vyjadrenie ministra práce Milana Krajniaka.
Vyhlásil, že príspevok v maximálnej výške budú môcť čerpať aj gastroprevádzky, ktoré budú zabezpe...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-24 20:03:40 - Feat.: - Title: Pandémia covidu skrátila podľa WHO priemernú dĺžku života o takmer dva roky
02 - Modified: 2024-05-24 13:20:50 - Feat.: - Title: Chcete zažiť niečo nové? Blízko Portlandu si zalyžujete na spiacej sopke, odkazuje Slovákom Rakúšanka v USA
03 - Modified: 2024-05-23 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceme ponúknuť medzinárodným aj domácim návštevníkom hotelov transparentnosť a kvalitu, tvrdí pre HN odborník
04 - Modified: 2024-05-22 07:29:24 - Feat.: - Title: V Mexiku udelili michelinskú hviezdu malému stánku s tacos. Zaradil sa tak medzi tie najlepšie gastro prevádzky na svete
05 - Modified: 2024-05-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf cestovných kancelárií pre HN: Týždňová dovolenka v Tunisku vyjde lacnejšie ako víkendový výlet v Tatrách