StoryEditor

Brit spôsobil kurióznu nehodu. Kvôli odpadkom nevedel nájsť ručnú brzdu

02.07.2019, 14:02
Na cestách sa stáva všeličo, no v Británii sa podarilo istému "poriadkumilovnému" vodičovi spôsobiť skutočne jedinečnú nehodu.

Asi nie je veľmi potrebné vysvetľovať, že v aute je skutočne potrebné udržiavať poriadok. Pravidelným čistením a vysávaním, prípadne ďalším ošetrovaním kabíny totiž predlžujete životnosť materiálov a taktiež zvyšujete bezpečnosť počas jazdy. Ak totiž dôjde k nehode, voľne "pohodené" odpadky či iné veci môžu spôsobiť posádke ešte viac zranení, než samotná nehoda.

Okrem toho v interiéri cestujete často aj niekoľko hodín, preto by ste sa tu mali cítiť komfortne a udržiavaním poriadku predchádzať tiež množeniu baktérií, ktoré negatívne pôsobia na ľudské zdravie. Za nedávnou kurióznou nehodou vo Veľkej Británii však stojí vodič, ktorý neholduje dokonalému poriadku - vlastne, zrejme žiadnemu. 

Vo svojom automobile totiž zhromažďoval rôzne tašky so svojimi osobnými vecami, ale aj množstvo novín, obalov z potravín, rastliny, vedro, stoličku, elektroniku v podobe ventilátora, plastové fľaše a ďalšie odpadky. 

Pýtate sa, ako sa dá v podobnom "poriadku" šoférovať bezpečne auto? Odpoveď je jednoduchá - veľmi ťažko. Dôkazom je aj nehoda, ktorú vodič spôsobil pri parkovaní. Kvôli odpadkom a veciam v kabíne totiž tento Brit nemohol nájsť ručnú brzdu a tak sa auto rozbehlo, pričom narazilo do iného zaparkovaného vozidla.

Len vďaka tejto kuriozite, kedy z nejakého dôvodu vodič nestál počas hľadania ručnej brzdy na klasickej nožnej pedálovej brzde, privolaná polícia odhalila čo všetko ukrýva vo svojom aute. Incident sa však zaobišiel bez zranení.

Na sociálnej sieti Twitter zverejnil účet Hants Roads Policing aj zábery z tohto vozidla s výstižným popisom: "Vodič nemohol nájsť ručnú brzdu a "skotúľal" sa do zaparkovaného vozidla. Zajímalo by ma, prečo?". 

Automobilový pedanti, ktorí si svojich motorových miláčikov leštia a udržiavajú v perfektnej kondícii, zrejme po zhliadnutí nasledujúcich snímok pekne zaplačú. 

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 13:23:43 - Feat.: - Title: Polícia rieši prípad podvodnej stránky, vydávajúcej sa za zbierku pre Ukrajinu. Stopy vedú do Česka 04 - Modified: 2024-04-24 12:48:19 - Feat.: - Title: Nemecko a Veľká Británia plánujú spoločne vyvinúť diaľkovo ovládanú húfnicu 05 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia
menuLevel = 2, menuRoute = auto/doprava, menuAlias = doprava, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
25. apríl 2024 16:27