Taxify (Ilustračná snímka)
StoryEditor

Taxify rozširuje svoje služby. Od dnes funguje v ďalších dvoch mestách

30.11.2018, 14:02
Verejnosť môže teraz využívať služby "alternatívnej taxislužby" už celkom v šiestich slovenských mestách.

Alternatívna taxislužba Taxify si v hlavnom meste vydobila solídne zastúpenie a taktiež obľúbenosť u verejnosti. Po Bratislave a Košiciach sa od 26. októbra rozšírilo pôsobenie tejto dopravnej služby aj do Nitry a Prešova.

„Sme veľmi radi, že môžeme služby Taxify najnovšie predstaviť aj obyvateľom Nitry a Prešova. Chceme im ponúknuť rovnaké výhody a služby, pre ktoré je Taxify obľúbený v Bratislave a v Košiciach. Či už ide o nižšie náklady cestujúcich, vyššie zárobky pre šoférov, flexibilný pracovný čas a silná podpora šoférov zo strany Taxify,“ uviedol koncom októbra v súvislosti s rozšírením služieb do Nitry a Prešova Roman Sysel, country manager spoločnosti Taxify pre Českú a Slovenskú republiku.

V piatok 30. novembra 2018 však bola služba Taxify spustená v ďalších dvoch mestách - v Žiline a Trnave. Od 11 hodiny ráno už mohla verejnosť využívať služby tejto alternatívnej taxislužby s 50 percentnou zľavou zo základného tarifu. Cestujúci sa tak môžu presúvať po meste už od 1,15 eura.

“Sme pripravení v Trnave aj v Žiline umožniť obyvateľom bezpečný, rychlý a cenovo dostupný spôsob cestovania. Náš vstup vždy prinesie do mesta významne vyššiu kvalitu a bezpečnosť služieb za nižšie ceny. Aj tentokrát máme rovnaký cieľ,“ dopĺňa Sysel.

Slováci čoraz viac preferujú možnosť zabezpečenia odvozu pomocou aplikácie vo svojich smartfónoch. Výhodou je možnosť sledovania príjazdu vodiča v reálnom čase, zdieľanie jazdy s priateľmi alebo rodinou, možnosť bezhotovostnej platby priamo cez aplikáciu či možnosť objednať si Taxify cez Google Maps. Rovnako patrí medzi výhody poznanie už vopred konečnej ceny za odvoz. Samozrejme v prípade, ak počas jazdy vašu "destináciu" nezmeníte.

„Chceme prinášať väčšiu kvalitu a bezpečnosť v mestskej doprave pre čo najväčší počet ľudí na Slovensku. Preto sme sa rozhodli pokračovať v rozširovaní našich služieb do ďalších miest. Tentokrát sme sa zamerali na Žilinu a Trnavu, kde chceme ponúknuť obyvateľom rovnaké výhody ako v Bratislave, Košiciach, Prešove či Nitre,“ informuje Sysel.

​Vodiči takejto alternatívnej taxislužby nie sú profesionálni taxikári, takže im na jazdenie stačí auto a aplikácia. Digitálne platformy ako Taxify či nedávno zrušený Uber sú často terčom žalôb klasických taxikárov, pretože nespĺňajú súčasné legislatívne podmienky na poskytovanie taxislužieb.

Spoločnosť chce teraz motivovať aj vodičov – tým novoregistrovaným ponúkne registračný bonus až do 400 eur počas prvých troch týždňov po spustení. Získať tak môžu bonus do výšky 20 eur na deň.

Spoločnosť Taxify založil v roku 2013 Markus Villig, na slovenský trh vstúpila v roku 2016. Je najrýchlejšie rastúcou platformou pre prepravu osôb v Európe a Afrike s investormi, medzi ktorými sú Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital a spoluzakladateľ TransferWise, Taavet Hinrikus. Taxify má momentálne viac ako 15 miliónov užívateľov v celkom 25 krajinách sveta.

01 - Modified: 2024-04-19 16:59:34 - Feat.: - Title: Rošáda Francúzov je na konci. Trnavské trio je kompletné, vyžiadalo si stovky miliónov aj prepúšťanie 02 - Modified: 2024-04-19 09:55:49 - Feat.: - Title: Slovensko a Taliansko by mohli uzavrieť dohodu o policajnej spolupráci 03 - Modified: 2024-04-19 12:30:00 - Feat.: - Title: Choroba minulého storočia sa vracia v plnej sile. V Česku si už vyžiadala životy, zvýšený počet prípadov nákazy je aj u nás 04 - Modified: 2024-04-19 13:00:00 - Feat.: - Title: Demänovská ľadová jaskyňa je už úplne bez ľadu. Čoskoro pravdepodobne zmenia aj jej názov 05 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu
menuLevel = 2, menuRoute = auto/doprava, menuAlias = doprava, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 00:15