StoryEditor

Polícia zverejnila video surového napadnutia. Vodiča mlátili kameňom a plynovou pištoľou

28.03.2018, 15:15
Jazda po slovenských cestách môže niekedy priniesť poriadne dramatické situácie.

O prípade informuje Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti Facebook. Vodič, ktorý video zaznamenal a následne poskytol polícii, sa na dvojprúdovej ceste v mieste pripájania ľavého pruhu tesne zaradil pred čierny Volkswagen Passat, ktorý v tom čase išiel v pravom jazdnom pruhu.

Svojím manévrom však vyprovokoval otca a syna vo veku 52 a 23 rokov. Vozidlo s kamerou začali následne obiehať, neskôr dokonca starší z dvojice otvoril počas jazdy dvere a podľa informácii polície mal ukazovať gesto pripomínajúce podrezanie.

Nasledovať malo prenasledovanie vodiča s kamerou, až kým nezastal a nevystúpil. Otec so synom ho napadli, pričom použili kameň a plynovú pištoľ. Napadnutého vodiča sa mali taktiež snažiť prevrhnúť cez zvodidlá do priekopy. Nakoniec sa mu však podarilo dostať do auta a z miesta odísť.

Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval na oboch obvinených podnet na návrh na ich vzatie do väzby a v prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.

Treba však podotknúť, že "vodič pri prechádzaní z jedného jazdného pruhu do druhého je povinný dať prednosť v jazde vodičovi jazdiacemu v jazdnom pruhu, do ktorého prechádza; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy. Tam, kde sa dva jazdné pruhy zbiehajú do jedného pruhu tak, že nie je zrejmé, ktorý z nich je priebežný, vodič jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu je povinný dať prednosť v jazde vodičovi v pravom jazdnom pruhu; to neplatí, ak ide o striedavé radenie upravené príslušnou dopravnou značkou."

Na začiatku videa je vidieť značku Zníženie počtu jazdných pruhov (č. C 22b), ktorá označuje úsek cesty, kde dochádza, oproti prechádzajúcemu úseku, k zníženiu počtu jazdných pruhov v smere jazdy a zároveň určuje, ktorý z pruhov je priebežný a ktorý je určený na zaraďovanie do priebežného pruhu.

Vyplýva z toho, že prednosť v jazde mal na začiatku videa čierny Passat, ktorého mohol vodič s kamerou nepríjemne obmedziť či ohroziť svojím tesným preradením sa do priebežného pruhu. Samozrejme, to nie je dôvod na surové napadnutie, ku ktorému zo strany dvojice z automobilu VW Passat došlo.

01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Tabuľka cien potravín: veľké porovnanie desiatok produktov, polovica z nich zlacnela (prehľad) 02 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 03 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 04 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 05 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG
menuLevel = 2, menuRoute = auto/doprava, menuAlias = doprava, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 05:37