StoryEditor

V Brne otvorili strojársky veľtrh

01.10.2007, 00:00

Na 49. medzinárodnom strojárskom veľtrhu v Brne sa podľa usporiadateľov zúčastňujú viac ako dve tisícky vystavovateľov z 33 krajín. Spolu so strojárskym veľtrhom sa od 1. do 5. októbra uskutoční aj 4. medzinárodný veľtrh dopravy a logistiky Transport a Logistika.
Všetky pavilóny brnianskeho výstaviska boli vypredané už v predstihu a množstvo firiem vystavuje aj na voľných plochách.
Štyri kľúčové odbory
Aj tohto roku sú medzi deviatimi odbormi Medzinárodného strojárskeho veľtrhu také, ktoré by počtom a kvalitou vystavovateľov vydali za samostatný veľtrh. Stroje na obrábanie, tvárnenie, povrchovú úpravu a zváranie budú najväčšou tohtoročnou prehliadkou svojho druhu v regióne strednej Európy.
Účasť v tomto tradične najsilnejšom odbore zostane na úrovni vlaňajších ročníkov, keď sa súbežne s MSV konal špecializovaný veľtrh IMT.
Napriek tomu, že sa tohto roku od 17. do 22. septembra uskutočnil najvýznamnejší svetový odborový veľtrh EMO Hannover, záujem o brniansky MSV nijako neklesol -- naopak, mnoho významných firiem svoje exponátové novinky previezlo z Hannoveru priamo na výstavisko v Brne.
Výsadné postavenie odboru obrábacích a tvarovacích strojov potvrdzuje záujem nových vystavovateľov, ktorí sa tohto roku hlásia nielen z Českej republiky, ale tiež zo Slovenska, Nemecka a ďalších krajín.
Počtom vystavujúcich firiem sú druhým dominantným odborom tohtoročného MSV materiály a komponenty pre strojárstvo s rozšírenou prezentáciou dodávateľov hutných polotovarov, oceľových rúrok a plechov, ale tiež plastových polotovarov a gumy.
V treťom najväčšom odborovom celku elektronika, automatizácia a meracia technika sa predstavia tri desiatky nových vystavovateľov z Českej republiky, Taiwanu, Nemecka a Rakúska. Najväčšími vystavovateľmi sú spoločnosti Siemens a AŽD Praha, s ponukou nováčikov sa návštevníci oboznámia predovšetkým v pododboroch roboty pre automatizáciu, senzorová technika a meracie prístroje fyzikálnych veličín.
Dvadsať nových vystavovateľov sa očakáva tiež v odbore plasty, gumárenstvo a chémia; prídu z Českej republiky, Poľska a Nemecka. Účasť v tomto tradične silnom odbore negatívne neovplyvnilo ani tohtoročné konanie veľtrhu K Düsseldorf.
Na veľtrhu sa predstavia lídri českého trhu na čele so spoločnosťami Kuboušek, Arburg a Engel. Vedľa vstrekovacích lisov, periférnych zariadení a foriem sa rozšíri ponuka mazív, lepidiel a výrobkov na objednávku.
Záujemcovia o odbor plasty, gumárenstvo a chémia sa môžu tešiť tiež na máj 2008, keď sa uskutoční druhý ročník špecializovaného veľtrhu Plastex.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/strojarsky-veltrh, menuAlias = strojarsky-veltrh, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
15. máj 2024 23:03