StoryEditor

Futbal: Ferguson napriek veku a horším výkonom ManU odmieta dohady o jeho konci

28.11.2005, 07:00
Autor:
TASRTASR

Sir Alex Ferguson odmieta dohady o jeho konci na poste trénera futbalistov Manchestru United. Na lavičke určite ostane aj v budúcej sezóne a možno aj ďalšie tri roky. Pod paľbu kritiky sa dostal po posledných nepresvedčivých výkonoch "červených diablov" v Premiership a v prestížnej Lige majstrov.
Svoj odchod do dôchodku však odmieta a hovorí, že "nie je na programe dňa". Takisto verí, že za ním stoja aj kluboví funkcionári: "Určite na svojom mieste zostanem aj v ďalšej sezóne. Verím, že ma v lete podržia funkcionári, stále si môžem dovoliť plánovať dlhodobo."
Ferguson prekročí hranicu dvadsať rokov budúci november a vo svojich 64 rokoch si uvedomuje, že na lavičke nebude sedieť večne. "Pravdepodobne tu už o desať rokov nebudem, asi ani o štyri. Na budúcu sezónu si však robím plány už teraz," hovorí. V súčasnosti podľa vlastných slov pracuje na vytvorení nového tímu a súvisí s tým aj nedávny odchod dlhoročného írskeho kapitána ManU Roya Keana. "Hlavným cieľom posledných rokov bolo vytvorenie nového mužstva. Teraz sa pozeráme na dve méty - január a leto. Už v zimnom prestupovom termíne pravdepodobne získame nejakých nových hráčov, ale ten, ktorého naozaj chceme, príde na rad asi až v lete," aspoň čiastočne osvetlil Ferguson svoje plány.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 10:37