StoryEditor

Írsko proti SR možno aj bez kapitána Givena

26.03.2007, 13:30
Autor:
SITASITA
Írskej futbalovej reprezentácii v stredajšom dublinskom stretnutí proti Slovensku v D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008 možno bude chýbať brankárska jednotka Seamus "Shay" Given.

Írskej futbalovej reprezentácii v stredajšom dublinskom stretnutí proti Slovensku (od 20.30 h SELČ v Croke Parku) v D-skupine kvalifikácie o postup na ME 2008 možno bude chýbať brankárska jednotka Seamus "Shay" Given. Tridsaťročný gólman z anglického Newcastlu United si narazil koleno pri eliminovaní strely Craiga Bellamyho v sobotňajšom súboji s Walesom (1:0). "Pobolieva ho to. Múdrejší budeme o 24 či možno až 48 hodín," cituje kouča Steva Stauntona oficiálna internetová stránka Írskej futbalovej asociácie.
Ak rodák z Liffordu napokon predsa len dostane od lekárov zelenú, prevezme kapitánsku pásku od Robbieho Keana. Dvadsaťšesťročný útočník z londýnskeho Tottenhamu Hotspur bol v sobotu jedným z najplatnejších hráčov svojho mužstva, ale v 68. min si faulom na Carla Fletchera vyslúžil druhú žltú kartu počas tejto medzinárodnej sezóny, ktorá preň znamená stop. "Náš úspech ma síce potešil, ale toto je jeho trpká súčasť a som veľmi zronený. Hovoril som o tom zákroku s rozhodcom Terjem Haugem po skončení zápasu a akoby trochu ten verdikt bral späť. Mal som smolu, že som v súboji stratil rovnováhu a pri páde zobral súpera so sebou," povedal rodák z dublinského Tallaghtu.
V poriadku zrejme napokon bude stredopoliar Stephen Ireland, ktorý v sobotu vo svojom štvrtom vystúpení na medzištátnej úrovni strelil tretí gól, ale v 59. min odkrivkal z trávnika Národného štadióna tzv. keltského futbalu, ragby a hurlingu so zranením slabín. Dvadsaťročný rodák z Corku, ktorý účinkuje v Manchestri City, v nedeľu večer referoval: "Vyšetrenia neodhalili vážnejší problém. Bol som vystriedaný včas, takže sa tá indispozícia nestihla zhoršiť. Zopár dní regenerácie by mi malo stačiť." Ireland proti Walesu strelil v 39. min víťazný gól a už vo februári "vykúpil" Írsko v San Maríne presným zásahom 8 sekúnd pred koncom (2:1).
Podľa trénera S. Stauntona by z kádra, ktorý mal k dispozícii v ostrovnom derby, okrem "vykartovaného" Robbieho Keana a zatiaľ čiastočne otáznych Shaya Givena a Stephena Irelanda nemal absentovať nik ďalší.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 22:05