StoryEditor

SF dôrazne odmieta vyjadrenia poslanca Jirka Malchárka o spájaní sa SF s ANO

02.09.2005, 11:34
Autor:
TASRTASR

Slobodné fórum (SF) dôrazne odmieta dnešné medializované vyjadrenia poslanca Jirka Malchárka o spájaní sa SF s Alianciou nového občana (ANO).
"SF prijalo stratégiu samostatného postupu a k žiadnym rokovaniam o spájaní sa s ANO ani s inou politickou stranou nedošlo," uvádza sa vo vyhlásení predsedníčky SF Zuzany Martinákovej.
SF podľa nej rokovalo s ANO iba raz o znižovaní odvodov, a to aj za účasti Ľubomíra Lintnera a Jirka Malchárka. Tí medzičasom vytvorili v ANO názorovú platformu, ktorá nesúhlasí s politikou predsedu strany Pavla Ruska. Preto odmietli Ruskov návrh, aby premiér Mikuláš Dzurinda odvolal ministrov za ANO Františka Tótha a Rudolfa Zajaca. Tí sa tiež stali členmi platformy. "SF vždy žiadalo, aby ministri niesli zodpovednosť za svoje prešľapy a odstúpili. Požadovali sme to rovnako v prípade ministra Ľudovíta Kaníka, Martina Fronca, Pavla Ruska či predsedu vlády Mikuláša Dzurindu," dodala Martináková. Preto vyzýva poslancov okolo Lintnera, aby konali transparentne a nepoužívali pre svoj politický zápas v ANO iné politické subjekty.
Slobodné fórum dnes adresovalo na premiéra Dzurindu výzvu, aby kvôli vládnej kríze na septembrovej schôdzi parlamentu inicioval hlasovanie o dôvere vláde.

mig pa

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
06. máj 2024 03:18