StoryEditor

Kamióny s nebezpečným odpadom opustili územie Slovenska

04.06.2007, 17:51
Autor:
TASRTASR

Dva kamióny s nebezpečným odpadom, ktoré stáli na slovenskorakúskej hranici v Bergu, dnes krátko pred 18. hodinou opustili územie Slovenska.
Zástupcovia Ministerstva životného prostredia SR odovzdali všetky doklady potrebné na to, aby sa kamióny mohli vrátiť späť do Rakúska. "Bol to posledný krok, ktorý MŽP mohlo urobiť pre úspešné zavŕšenie skráteného správneho konania v tomto prípade," povedal hovorca rezortu Peter Višváder.
Minister životného prostredia Jaroslav Izák zároveň poďakoval všetkým zúčastneným orgánom na slovenskej strane, ktorí sa zaslúžili o úspešné ukončenie tohto prípadu. Ocenil tiež súčinnosť Slovenskej inšpekcie životného prostredia, Colnej správy, polície a pracovníkov ministerstva. Na stretnutí ministrov životného prostredia na budúci týždeň v Haagu bude slovenská strana požadovať sprísnenie pravidiel medzinárodného pohybu odpadu.
Slovenská Colná správa zadržala kamióny 25. mája v bývalom kameňolome pri Dubnici nad Váhom. Vodiči nevedeli predložiť povolenie na dovoz odpadu príslušného orgánu životného prostredia. Tovar údajne naložili v Rakúsku a mali ho priviezť príjemcovi na Slovensko. Okrem plastových fliaš a bežného komunálneho odpadu sa na korbe nachádzal aj nebezpečný nemocničný odpad. Našli sa transfúzne vaky, injekčné striekačky či gumené rukavice.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 15:34