StoryEditor

Švagor Mikuláša Č. poprel, že organizoval vraždu

25.04.2007, 15:24
Autor:
SITASITA

Jozef M., švagor údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Č., dnes na hlavnom pojednávaní s Branislavom A. odmietol tvrdenia, že sa podieľal na organizovaní vraždy svedka Mariána Karcela. O smrti svedka sa dozvedel v deň vraždy z médií. Jozef M. vypovedal, že v tom čase bol majiteľom erotického salónu Rómeo v Banskej Bystrici, kde pracoval aj Michal M., ktorý teraz svedčí proti nemu. Myslí si, že Michalovi ide o to, aby sa zbavil obvinenia za vraždu Imricha Oláha. Jozef M. opísal i stretnutie Júliusa Z. a jeho syna Mateja s advokátom Danielom M. v jeho telocvični Fitt Shark v Brezne. Tam otec so synom pred advokátom napísali vyhlásenie, že policajti nútili syna vypovedať proti Mikulášovi Č. a ďalším v prípade Karcelovej vraždy. Matej Z. spáchal v januári samovraždu a jeho otec už druhý raz neprišiel na pojednávanie.
Z väzby predviedli svedčiť aj Branislavovho kamaráta Júliusa K. Spolu sú stíhaní za vraždu Andreja Sisáka a v iných veciach. V prípade vraždy Karcela Julius K. potvrdil Branislavovi alibi, pretože v ten deň mali byť spolu na súde v Trebišove. Július K. tiež povedal, že do väzby za ním chodili policajti a presviedčali ho aby svedčil proti Branislavovi s tým, že ho za to pustia na slobodu.
Prokurátor predložil súdu návrh prekvalifikovať konanie Branislava A. ako člena organizovanej skupiny, za čo mu hrozí až doživotie. Organizovanú skupinu mali tvoriť Mikuláš Č., jeho advokát Daniel M., švagor Jozef M. a Michal M., ktorý doviezol Branislava pred Karcelov dom.
V poradí už tretí proces s Branislavom A. v prípade Karcelovej vraždy sa koná na základe rozhodnutia Najvyššieho súdu SR, ktorý akceptoval nové dôkazy prokurátora v tejto veci. Karcel patril k hlavným svedkom v procese s Mikulášom Č. a nájomný vrah ho zastrelil v júni 2000. Podľa pôvodnej obžaloby Branislav A. mal vraha doviezť pred dom Karcela do Kinceľovej pri Banskej Bystrici. Dva senáty Krajského súdu v Banskej Bystrici však opakovane Branislava A. pre nedostatok dôkazov spod obžaloby oslobodili. Neskôr ho Najvyšší súd prepustil z väzby. V súčasnosti je vo väzbe za ďalšie vraždy, vydieranie, výpalníctvo a pašovanie ľudí.
Sudca odročil pojednávanie na koniec júna, kedy by mal vypovedať otec Mateja Z., ktorý v januári spáchal samovraždu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
27. apríl 2024 22:25