StoryEditor

Po jedenástich rokoch som cítil, že mám nohu

06.11.2006, 23:00

Na blahodarné účinky liečivých vôd v Rajeckých Tepliciach bude určite až do konca života spomínať aj podnikateľ Ing. Karel Adamík z moravského Zlína.
V roku 1994 ho počas dovolenky v Alpách postihla mozgová príhoda, ktorej dôsledkom boli problémy s videním a úplné znecitlivenie pravej časti tela. Vďaka kvalitnej starostlivosti rakúskych lekárov a dlhodobej medikamentóznej liečbe sa jeho zdravotný stav postupne stabilizoval. Dostať sa do dobrej kondície mu pomohol aj pobyt v českých kúpeľoch Darkov. Jediným zdravotným problémom, ktorý u pána Adamíka pretrvával aj naďalej, bola povrchová necitlivosť pravej dolnej končatiny.
"Vôbec som si tú nohu necítil. Mohol som pokojne obariť horúcou vodou či porezať do päty a žiadnu bolesť som nepociťoval. Napriek úsiliu lekárov tento stav pretrvával celé roky a nezlepšoval sa. Postupne som sa s tým problémom naučil žiť," hovorí K. Adamík.

Zázračná voda
Definitívny zlom v jeho zdravotnom stave prišiel až po náhodnej návšteve Slovenska. Spolu s manželkou dostali od svojich detí pobyt v kúpeľoch Rajecké Teplice. I keď inžinier Adamík nebol predtým veľkým fanúšikom termálnej vody, kúpanie v tamojších bazénoch mu od prvej chvíle robilo veľmi dobre. Po prvom pobyte, ktorý absolvovali vlani v septembri, sa s manželkou dohodli, že tieto kúpele zaradia do svojho životného programu a budú sa sem pravidelne vracať. Oplatilo sa.
"Pri pobyte v máji tohto roku som zažil obrovské prekvapenie. Pri kúpaní v bazénoch liečebno-relaxačného komplexu Aphrodite som zrazu zistil, po 11 rokoch (!) opäť cítim svoju nohu. Bol to pre mňa obrovský šok, ktorému som nechcel ani uveriť. Môj stav sa však naďalej zlepšoval a najdôležitejšie je, že citlivosť v problematickej nohe zostala zachovaná aj po odchode z kúpeľov," dodáva šťastný pacient, ktorý na liečivú vodu z Rajeckej doliny nedá nikdy dopustiť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
11. máj 2024 07:49