StoryEditor

Finančná skupina ING vyplatí odškodnenie klientom dcéry Nationale Nederlanden

28.06.2005, 13:47
Autor:
TASRTASR

Mnohí klienti poisťovne Nationale Nederlande (NN), ktorá je súčasťou holandskej finančnej skupiny ING, dostanú odškodnenie za to, že v minulosti boli nesprávne informovaní. Šéf NN Ludo Wijngaarden uviedol, že sa na výšku výnosov, okrem iných aj životných poistiek, používali nesprávne modely. Na základe toho sa výplatné sumy po skončení dohodnutého obdobia platenia poistky javili ako veľmi vysoké.
Chyba bola odhalená "počas rutinnej kontroly", uviedol šéf NN. Staré modely pre výpočet poistiek sa prestali okamžite používať a vedenie ING informovalo o zistenom nedostatku finančný dohľad krajiny.
Koncern na odškodnenie asi 500 000 nesprávne informovaných klientov vyčlenil 65 miliónov EUR, čo je v prepočte vyše 2,488 miliardy SKK. Poškodení klienti však dostanú maximálne 1 500 EUR.
V Nationale Nederlande teraz pokračuje zásadná reorganizácia. Okrem iného sa už konštatovalo, že poisťovňa veľmi dlho používala zastarané počítačové programy.
Informoval o tom rakúsky denník Die Presse.
(1 EUR = 38,290 SKK)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
12. máj 2024 10:28