StoryEditor

Alcan plánuje investovať na Slovensku 35 miliónov USD

29.09.2005, 15:15
Autor:
TASRTASR
Alcan postaví v SR novú továreň na výrobu lisovaných hliníkových produktov určených hlavne pre stavebný sektor vo východnej Európe. Nový výrobný objekt bude mať dve lisovacie linky a bude súčasťou Alcan Extruded Products, divízie obchodnej skupiny Alcan Engineered Products.

Kanadská hutnícka spoločnosť Alcan oznámila, že plánuje investovať na Slovensku 35 miliónov USD, v prepočte 1,126 miliardy Sk. Alcan postaví v SR novú továreň na výrobu lisovaných hliníkových produktov určených hlavne pre stavebný sektor vo východnej Európe. Nový výrobný objekt bude mať dve lisovacie linky a bude súčasťou Alcan Extruded Products, divízie obchodnej skupiny Alcan Engineered Products.
"Tento závod umožní spoločnosti Alcan participovať na rastúcom dopyte po výrobkoch z mäkkých zliatin v regióne a je kľúčovým komponentom dlhodobej stratégie Alcan Extruded Products," uviedol prezident a generálny riaditeľ divízie Alcan Engineered Products Michel Jacques. "Keď vychádzame z našich úspešných skúseností z Děčína, je táto investícia ďalším dôkazom dodržania záväzku poskytovať dokonalejšie riešenia pre potreby našich zákazníkov," dodal.
Výroba v novom závode by sa mala rozbehnúť začiatkom roku 2007. Fabrika bude zamestnávať približne 200 ľudí.
Alcan je nadnárodná spoločnosť a globálnym lídrom vo výrobe produktov z hliníka a obalov. Spoločnosť má dobrú pozíciu, aby uspokojila potreby svojich zákazníkov ohľadom inovatívnych produktov a služieb. Patrí do svetovej triedy hlavne pri spracovaní hliníka, obalovej technike, ťažbe bauxitu a aplikáciách pre letecký priemysel. Alcan zamestnáva skoro 70 000 pracovníkov s prevádzkami v 55 krajinách a regiónoch.
Informovala o tom na svojej webovej stránke spoločnosť Alcan.
(1 USD = 32,167 SKK)

menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 10:39