Toyota
StoryEditor

Toyota spustila na Slovensku nový spôsob predaja áut. Nemusíte ani vychádzať z domu

03.04.2020, 11:02
Autor:
rperpe
Kvôli prísnym bezpečnostným opatreniam a ochrane zákazníkov nabiehajú automobilky na nový štýl predaja áut.

Automobilový priemysel sa v týchto dňoch otriasa od základov. Mnohí výrobcovia totiž museli kvôli ochrane pred šírením nového koronavírusu pozastaviť výrobu, avšak prísne opatrenia nielen v zahraničí, ale i na Slovensku sa dotkli tiež predaja napríklad naskladnených vozidiel.

Keďže potencionálni zákazníci nemajú v momentálnej situácii možnosť navštíviť dílerské strediská a podrobne si prehliadnuť, či dokonca kúpiť vozidlo, výrobcovia sa snažia prinášať moderné riešenia v záujme ochrany zdravia a pre maximálny komfort zákazníkov. V podstate celý proces sa teda prenáša do internetového priestoru, kde vznikajú online showroomy.

Na túto vlnu sa vydala v týchto dňoch aj spoločnosť Toyota Central Europe - Slovakia, ktorá odštartovala projekt bezkontaktného predajného procesu s názvom Toyota Online Showroom na svojom webe. Vďaka nemu je teraz možné kúpiť si nové auto od miestneho predajcu aj bez vychádzania z domu.

„Našim cieľom bolo vytvoriť pre zákazníkov maximálne jednoduchú formu nákupu nového automobilu v súlade s rešpektovaním nariadenia vlády a všetkých bezpečnostných opatrení,” uvádza Milan Kočka, riaditeľ spoločnosti Toyota Central Europe - Slovakia.

Nová forma predaja totiž nevyžaduje bezprostredný kontakt medzi zákazníkom a predajcom, ako tomu bolo v bežných dílerstvách a minimalizuje tak riziko infekcie nebezpečným novým koronavírusom. S predajcom môže zákazník viesť rozhovor prostredníctvom videokonferencie a zistiť odpoveď na všetky svoje prípadné otázky.

​Na takéto spojenie vám pritom postačí obyčajný počítač s webkamerou, bežný smartfón, alebo tablet s pripojením na internet. Predajca takéhoto online showroomu na žiadosť klienta následne dohodne dátum virtuálneho stretnutia, počas ktorého vozidlo odprezentuje a spolu z ponuky vyberie napríklad farbu karosérie a interiéru, verziu vybavenia, dizajn kolies, dodatočné doplnky, alebo aj možnosť financovania.

Všetky tieto moderné "vychytávky" sú dnes k dispozícii vďaka funkciám videoprezentácie vozidiel, dostupných v showroome a zdieľaniu dokumentov pripravených predajcom. Keď je proces výberu a doladenia vozidla hotový, vyplnená kúpnopredajná zmluva je zákazníkovi zaslaná kuriérom a auto je odovzdané dohodnutým spôsobom za dodržania aktuálne platných prísnych ochranných predpisov.

„Osobne si myslím, že takáto inovatívna služba bude v budúcnosti, aj po skončení vírusovej epidémie, naďalej využívaná ako dodatočné riešenie pre pohodlie zákazníkov,” dodáva Kočka.

​V prípade online showroomu teda stačí, ak záujemca o kúpu vozidla vyplní webový formulár a následne po jeho odoslaní ho bude kontaktovať predajca, s ktorým sa dohodnú na preferovanej aplikácii, dohodnú si dátum a čas prezentácie. Čo sa týka servisov, tie sú v týchto dňoch zákazníkom k dispozícii, avšak aj tu musia byť dodržiavané prísne opatrenia a ich služby by ste mali využiť len v nevyhnutných prípadoch.

Na prepracovaný online predaj nabiehajú pomaly aj ďalší výrobcovia áut, čo platí aj pre slovenský trh. V Číne však dokonca spustila tamojšia automobilka nielen predaj vozidiel skrz internetový priestor, ale kúpené nové vozidlo prinesie pomocou odťahovej služby na dohodnuté miesto a kľúče novému majiteľovi doručí diaľkovo ovládaný dron. Zákazník tak opäť nepríde do akéhokoľvek styku s predajcom.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Dopravné značky, ktoré musia vodiči dokonale poznať. Mnohí však zaváhajú 04 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 05 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 00:02