StoryEditor

Príde Škoda na trh s novým modelom? Žiaci pripravujú ďalšiu verziu obľúbeného Kodiaqu

25.03.2019, 11:35
V poradí už šiesta štúdia žiackeho vozidla bude odvodená od populárneho najväčšieho SUV značky s označením Kodiaq.

S odbornou podporou skúsených technikov a zamestnancov značky z oblasti technického vývoja, dizajnu a výroby premení skupina študentov najväčšie SUV českej automobilky Kodiaq na poriadne dynamický dvojdverový pickup. Novinárom a verejnosti bude vozidlo v konečnej podobe predstavené v júni tohto roka.

Študenti Stredného odborného učilišťa strojárskeho Škoda vo veku od 17 do 20 rokov teraz pracujú na štúdii žiackeho vozidla, kedy podľa svojich predstáv premenia po prvýkrát vozidlo Škoda Kodiaq.

​Voľba tohto modelového radu však nie je náhodná, dokladá ju význam modelu Kodiaq pre značku Škoda a prostredníctvom mohutných kolies, ostrých hrán a skulpturálnych tvarov dokazuje, že dizajn najväčšieho SUV značky dáva ešte dostatočný tvorivý priestor pre žiakov.

Projekt žiackeho auta v praxi je pre zúčastnených študentov učilišťa vrcholom ich odborného vzdelávania. Zuzana Otradovská, jedna zo žiačok, zdôrazňuje: "Projekt žiackeho auta je jednoducho fantastický". 

Zároveň sa pýta: "Kde inde dostanete počas výučby možnosť v malom tíme a s podporou skúsených technikov, dizajnérov značky Škoda a majstrov odborného výcviku skonštruovať vlastné auto a pritom uskutočňovať vlastné nápady a vízie?".

V ranej fáze výučby navštívili účastníci projektu oddelenia Škoda Dizajn a mohli sa tak priamo pozrieť do tvorivej dielne šéfdizajnéra automobilky Olivera Stefaniho a jeho tímu. Pod jeho starostlivým vedením následne vytvárali prvé vlastné, ručne kreslené skice nového žiackeho automobilu, z ktorých vznikol Kodiaq pickup.

​Od roku 2014 navrhujú žiaci Stredného odborného učilišťa strojárskeho v českej Mladej Boleslavi každý rok novú štúdiu. Prvý žiacky automobil bol s označením CitiJet na báze modelu Škoda Citigo. Po ňom nasledoval pickup Funstar, vychádzajúci z kompaktného modelu Fabia.

Rapid Spaceback bol následne základom pre kupé Atera a v roku 2017 vznikol opäť z modelu Škoda Citigo elektrický žiacky automobil Eelement. V roku 2018 predstavili žiaci štýlový Sunroq - kabriolet na báze kompaktného SUV Škoda Karoq.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 12:03