StoryEditor

Hyundai na ženevský autosalón nepríde. Ani zďaleka však nie je jediný

07.02.2019, 14:40
Kórejská značka dopĺňa zoznam automobiliek, ktoré sa na ženevské výstavisko nedostavia.

V marci štartuje v Ženeve 89. ročník autosalónu, ktorý patrí k vôbec najvýznamnejším udalostiam v "automobilovom svete". Množstvo výrobcov áut, ale aj mnohých technológií, sa preto so svojimi novinkami sústreďuje práve na ženevské výstavisko.

Platí však, že posledné ročníky zažíva autosalón mierny úpadok a dokazuje to aj niekoľko značiek, ktoré tento rok neprinesú do Ženevy žiadne novinky a udalosti sa nezúčastnia.

Pozrite si špičkový koncept príplatkových prvkov Hyundai i30 N Option na parížskom autosalóne 2018:

​Najnovšie potvrdilo neúčasť kórejskej automobilky Hyundai jej britské zastúpenie, informuje portál Carscoops. Na novinky sa však môže verejnosť tešiť v rámci tohtoročného frankfurtského autosalónu. Značka sa teda pridá k výrobcom ako Jaguar Land Rover, Volvo či Ford, ktorí sa taktiež autosalónu v Ženeve nezúčastnia.

Dôvod je jednoduchý, automobilky jednoducho nemajú aké premiérové modely svetu ukázať. Rovnako však niektorí výrobcovia volia iné druhy prezentácie a debutov vozidiel, aby si dokázali ukrojiť väčší kus pozornosti než priamo na autosalóne.

Hyundai začiatkom februára priniesol na Slovensko horúcu novinku, druhý (celkom tretí) model športovej divízie - i30 Fastback N. Nedávno sme vás pritom informovali aj o plánoch, kedy má v najbližších dňoch uviesť značka na trh aj ostrú verziu Tucson N a kompaktný mestský "hothatch" i20 N.

Naskytá sa teda otázka, či spolu s automobilkou Hyundai nevynechá ženevské výstavisko tento rok tiež sesterská značka Kia. Odpoveď je jednoznačná, nie a prinesie dokonca zaujímavú novinku v podobe crossovera.

​Pôjde o model s predpokladaným označením XCeed, ktorý bude svojou existenciou konkurovať obľúbeným mestským crossoverom či "terénnym" verziám podobných modelov - Volkswagen Golf Alltrack či Ford Focus Active.

Už onedlho zverejníme zoznam najočakávanejších noviniek, ktoré si budú môcť návštevníci tradičného ženevského autosalónu od 7. marca do 17. marca 2019 prezrieť. Novinársky dni však začínajú už 5. marca.

menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
20. apríl 2024 14:05