StoryEditor

Nástupca Škody Rapid odhaľuje svoj interiér. Bude športový a striktne ekologický

06.09.2018, 15:55
Na parížsky autosalón smeruje okrem iných noviniek aj štúdia Škoda Vision RS predstavujúca podobu nástupcu modelu Rapid. Ten z ponuky značky nedávno už úplne vypadol.

Len nedávno sme vás informovali o možnej podobe nástupcu úspešnej Škody Rapid, ktorý by mal prísť na autosalón v Paríži.

Ide o koncept s označením Vision RS a okrem vzhľadu chystanej novinky, má predstavovať tiež dizajn budúcich športových modelov značky.

Štúdia vznikala v oddelení Škoda Design vedenom šéfdizajnérom Oliverom Stefanim, ktorý nahradil Jozefa Kabaňa.

Prvé zverejnené skice nového hatchbacku Škody ukazujú precízne prepracovanú prednú časť s originálne tvarovanými nízkymi svetlometmi a celkovo športovo strihnutú zadnú časť s dominantným difúzorom či aerodynamicky optimalizovaným strešným spojlerom.

Teraz sa na verejnosť dostala aj skica interiéru tohto konceptu. Automobilka totiž zverejnila video, ktoré diváka zavedie do dizajnového štúdia v českej metropole.

Škoda Auto

​Prvé návrhy budúcich modelov značky Škoda nevznikajú výhradne v dizajnovom štúdiu v mladoboleslavskej Česaně, ale aj v inšpiratívnom prostredí secesnej budovy na pražskom Masarykovom nábreží.

Nájdeme tu "vznášajúce sa" športové sedadlá a celkovo vzdušnú kabínu. Záujem určite vzbudí kombinácia karbónu s krištáľom, výraznými svetelnými efektami a štýlovými detailmi zo sveta motoršportu.

Farba štúdie má byť biela, čím chce automobilka upriamiť pozornosť aj na systém pohonu či materiály použité na vozidle, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu.

Palubná doska je pretiahnutá a spolu s karbónovými prvkami preberá symetrické kontúry prednej masky chladiča. Dekor palubnej dosky štúdie Vision RS sa skladá následne z ručne brúseného krištáľu zo spoločnosti Lasvit. V centrálnej časti je tiež osadená dotykový obrazovka infotainmentu.

Stredový tunel je obohatený o priestorový rám, inšpirovaný súťažnými špeciálmi, s integrovaným systémom riadenia automatickej prevodovky DSG shift-by-wire.

​Karbón nájdeme tiež na dekoračných lištách, výplniach dverí a na častiach sedadiel. Odkazom na motoršport sú i pútka nahrádzajúce kľučky vo výplniach dverí.

Aj tu sa však kládol dôraz na ekologickosť, takže karbónové vlákna sú stopercentne vyrobené z recyklovaného polyesteru a poťahy sedadiel z vegánskej alcantary.

Spolu so štúdiou Vision RS sa na parížskom autosalóne objaví tiež športová verzia obľúbeného SUV modelu Kodiaq s označením RS.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 18:14