StoryEditor

Revolúcia v podaní Hyundai. Počúvanie hudby naberie úplne iný rozmer

20.08.2018, 11:55
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Kórejská automobilka sa snaží vyriešiť dobre známy problém s výberom hudby pri cestovaní s pasažiermi v aute.

Ak máte deti, určite poznáte problém so zložitým výberom hudby, ktorú počúvať počas cestovania autom. Existujú dve riešenia - buď kúpite každému hudobný prehrávač, alebo sa dohodnete na istom kompromise, no ten neraz viacerých nepoteší.

Hyundai však má už čoskoro predstaviť revolučné riešenie. Počúvanie hudby bez slúchadiel je už akási klasika, ktorú poznáme všetci. No pre každého iná hudba? Práve takéto riešenie už Kórejci naplno testujú.

Úroveň reprodukcie zvuku príplatkových systémov v osobných autách je v súčasnosti už na veľmi vysokej úrovni.

Naozaj kvalitné audiosystémy prémiových značiek, množstvo osadených reproduktorov, ktoré zahanbia aj nejedno domáce kino, imitácia zvuku motora, stišovanie vnútorného hluku aktívnymi protivlnami a mnoho ďalšieho.

Hyundai však ide ešte o kus ďalej. Technici totiž predstavili takzvaný systém SSZ (Separated Sound Zone), teda reprodukciu hudby v priestore pre každého jedného pasažiera zvlášť a bez rušenia pre ostatných bez potreby slúchadiel.

Vďaka pokročilým reproduktorom teda dokáže systém ovládať akustické polia v automobile a pre každého pasažiera reprodukovať iný typ zvuku. SSZ to robí na rovnakom princípe ako systémy na potlačenie šumu.

Medzi výhody tejto novinky môžeme spomenúť napríklad hlasovú navigáciu len pre vodiča, hudobnú reprodukciu pre každého cestujúceho zvlášť bez obmedzovania iných účastníkov a pritom stály kontakt s ostatnými pasažiermi, čo so slúchadlami nie je možné.

Hyundai tvrdí, že revolučný systém dokážu predstaviť v sériovom aute už do dvoch rokov. Najskôr ho môžeme očakávať asi v luxusnom modeli značky Genesis.

Ako bude novinka fungovať v praxi a či sa im táto vízia naozaj podarí dotiahnuť do konca, sa dozvieme zrejme už čoskoro.

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-25 11:45:00 - Feat.: - Title: Revolučná zmena pre „Géčko“: Terénna legenda od Mercedesu dostala elektropohon 02 - Modified: 2024-04-25 09:10:00 - Feat.: - Title: Urobí Európa krok späť? Nulové emisie sú vraj chvályhodné, ale nie za každú cenu 03 - Modified: 2024-04-24 14:00:02 - Feat.: - Title: Vyššia o desiatky percent: Spotreba áut na papieri nezodpovedá realite, ukazuje štúdia 04 - Modified: 2024-04-24 09:16:15 - Feat.: - Title: „Otec“ moderných škodoviek smeruje k Číňanom. Slovák dohliadne aj na tvary MG 05 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy?
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
26. apríl 2024 02:09