StoryEditor

Volvo a Polestar prichádzajú s možnosťou špičkových úprav. Budú tvoriť vrchol ponuky

14.06.2018, 15:47
Len týždeň pred odhalením novinky v podobe luxusného športového sedanu sa spoločnosť Volvo Cars rozhodla priniesť na trh vylepšenie pod názvom Polestar Engineered.

Volvo nedávno vytvorilo zo športovo zameranej divízie Polestar samostatnú značku, ktorá sa teraz zameriava na elektrifikované modely áut. Polestar Engineered je následne výsledok vývoja spoločnosti Polestar a predstavuje kompletnú ponuku.

Využíva odborné skúsenosti tejto spoločnosti v oblasti konštruktérstva výkonných vozidiel.Pre modely série 60 s motorom T8 Twin Engine tak bude poskytovať nielen vylepšené kolesá, ale aj lepšie brzdy, odpruženie vozidla a riadiacu jednotku motora.

Polestar Engineered bude mať premiéru práve v pripravovanom sedane S60, ktorý sa predstaví na slávnostnom otvorení výrobného závodu v meste Charleston v americkom štáte Južná Karolína, prvého výrobného závodu spoločnosti Volvo Cars na území USA.

Závod je tiež jediným miestom výroby nového modelu S60 a ten je zároveň prvým automobilom značky Volvo vyrobeným v USA. Ponuka sa bude zatiaľ týkať výhradne modelov s motorom T8 Twin Engine a je umiestnená dokonca nad verziami R-Desing od spoločnosti Volvo.

Novinka bude od budúceho roka v ponuke aj na novom kombi V60 či SUV s označením XC60, ktoré budú k dispozícii v celosvetovom meradle v obmedzenom počte prostredníctvom predajní spoločnosti.

Doplnkami budú teda nové ľahké kolesá s otvoreným dizajnom, ktorý odhaľuje atraktívne brzdové strmene v špecifickej zlatej farbe - charakteristická farba komponentov značky Polestar Engineered.

Logo Polestar, čierne chrómované výfukové potrubie a zlaté bezpečnostné pásy budú tiež typickými prvkami, podľa ktorých vozidlá Volvo vybavené dielmi Polestar Engineered rozpoznáte.

Brzdové strmene sú monoblokové, odlievané z jedného kusu a majú optimalizované tuhosť. Brzdové doštičky majú vyššiu tepelnú odolnosť, zatiaľ čo drážkovaný dizajn brzdových kotúčov prispieva k ďalšiemu znižovaniu tepla.

Novým riešením bude aj viacprvkové zavesenie predných a zadných kolies značky Polestar Engineered obsahujúce exkluzívne tlmiče Öhlins s dvojitým prietokovým ventilom.

Ten umožňuje vystuženie pružín a tlmičov, pričom sa zachováva komfort. Rozpera a tlmiče s nastaviteľnou konštrukciou sa nachádzajú aj v plug-in hybridnom modeli Polestar 1.

​Úpravy zahŕňajú aj vyladenie riadiacej jednotky motora. Zákazník tak získa vyšší výkon elektrifikovaného motora T8 Twin Engine v modeli S60 na výkon 305 kW a krútiaci moment 670 Nm.

Oproti "klasike" teda pribudne 11 kW výkonu a 30 Nm krútiaceho momentu. Spolu s aktualizáciou softvéru sa znižuje aj spotreba paliva či neutrálny emisný výkon a vylepšuje sa tiež automatická voľba prevodových stupňov.

„Nový model S60 T8 Polestar Engineered je elektrifikované vozidlo, ktoré robí presne to, čo od neho chcete,“ uviedol Henrik Green, hlavný viceprezident spoločnosti Volvo Cars pre výskum a vývoj. „Všetky komponenty sú jemne vyladené tak, aby spolu fungovali, takže výsledkom je citlivé a vzrušujúce vozidlo pre pravého vodiča,“ dodáva Green.

01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 03 - Modified: 2024-04-17 12:00:00 - Feat.: - Title: Urastené rodinné SUV aj pre siedmich je na Slovensku. Hyundai prezradil oficiálne ceny 04 - Modified: 2024-04-17 09:36:15 - Feat.: - Title: Nová povinnosť pre autá od júla 2024: Znamená stopku pre obľúbené fiaty i porsche 05 - Modified: 2024-04-15 08:30:00 - Feat.: - Title: Drahé palivo na pumpách? Poradíme vám, ako dokážete znížiť spotrebu vášho auta
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
18. apríl 2024 21:00