netcarshow (ilustračná snímka)
StoryEditor

Obľúbená Škoda Rapid ako ju poznáme skončí. Nahradiť by ju mal hatchback

24.04.2018, 11:35
Autor:
rperpe
Česká mladoboleslavská automobilka Škoda patrí nepochybne k jedným z najobľúbenejších značiek nielen v "domácej" Českej republike, ale aj na Slovensku. Jeden model z ponuky to má však už zrátané.

V rebríčkoch predajnosti sa modely ako Škoda Octavia či Fabia umiestňujú stále na popredných miestach a na cestách ich rozhodne nie je problém pravidelne stretávať.

Verejnosť si značku obľúbila nielen vďaka pomerne nízkej cene, ale aj kvôli bohatej ponuke. Zdá sa však, že niektoré modely nemajú svoju budúcnosť práve ružovú. Patrí sem napríklad Škoda Rapid, ktorá bude už zrejme budúci rok minulosťou.

Rapid liftback mal v minulosti predstavovať akúsi lacnejšiu alternatívu pre veľmi obľúbenú Octaviu, no v súčasnosti jeho predajnosť klesá, pričom Octavia sa stále teší obrovskej popularite. V Európe sa za minulý rok predalo z modelu Rapid celkovo len niečo cez 66-tisíc kusov a automobilka sa tak rozhodla, že model z ponuky onedlho stiahne.

Miesto však nezostane prázdne a Škoda má obľúbený Rapid nahradiť úplne novou generáciou v podaní hatchbacku. Malo by ísť o konkurenta pre Volkswagen Golf, Ford Focus či Kiu Ceed. No očakáva sa, že veľkosťou by mala novinka tieto modely mierne prerásť a pribudnúť by mali aj podstatne kvalitnejšie materiály či spracovanie ako tomu bolo v minulosti.

Novinka by mala stáť na populárnej platforme MQB koncernu Volkswagen, pričom zdieľať by mohla aj ponuku niektorých moderných agregátov - litrový trojvalec TSI či benzínový 1,5-litrový štvorvalec. Nevylučuje sa dokonca ani ponuka dieselových motorov a to aj napriek stále sa zvyšujúcim nárokom pre splnenie emisných noriem.

Určité dizajnové riešenia budú pravdepodobne vychádzať aj s nedávno predstavenej štúdie Škoda Vision X na autosalóne v Ženeve, avšak informácii ohľadom plánov automobilky v tomto smere je málo. Ticho je zatiaľ aj pokiaľ ide o názov, hoci celkové označenie Rapid by malo úplne zmiznúť.

01 - Modified: 2024-04-23 12:00:00 - Feat.: - Title: Keď začínajú drahé problémy: Čo nerobiť s turbomotorom a ako sa prejavujú problémy? 02 - Modified: 2024-04-23 09:10:00 - Feat.: - Title: Opel odhalil kompletne prepracované rodinné SUV. Väčšie, štýlovejšie a nielen elektrické 03 - Modified: 2024-04-22 13:21:18 - Feat.: - Title: Toyota prezrádza, aké chyby robia mladí vodiči najčastejšie. Zadarmo im pomôže 04 - Modified: 2024-04-22 13:29:37 - Feat.: - Title: Luxusný džíp Matthewa Perryho z Priateľov sa ani pol roka po smrti nepohol 05 - Modified: 2024-04-22 09:06:00 - Feat.: - Title: Kým majitelia spia, Tesla vylepšuje. Nová aktualizácia prináša mnohé zaujímavosti
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
23. apríl 2024 17:49