netcarshow
StoryEditor

Po Škode končí s praktickou pomôckou aj Volkswagen. Ihneď a vo všetkých modeloch

19.04.2018, 15:00
Autor:
TopSpeedTopSpeed
Záujemcovia si už v modeloch Volkswagenu bezdrôtové nabíjanie smartfónov zvoliť nemôžu.

Pred pár dňami sme vám priniesli informáciu, že Škoda, či už dočasne, alebo natrvalo, sťahuje z príplatkovej a sériovej výbavy položku Phone Box, teda bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu.

Nasleduje ju teraz aj ďalšia značka koncernu. Samotný Volkswagen totiž sťahuje bezdrôtové nabíjanie z niektorých modelov a rovnako ako Škoda s okamžitým efektom.

Bezdrôtové nabíjanie telefónu fungujúce na princípe indukcie je relatívne nová príplatková funkcia moderných áut súčasnosti. Veľa vodičov si ju však ihneď obľúbilo, či už z hľadiska komfortu alebo zaneprázdnenia a zabúdania rôznych káblov potrebných na nabíjanie smartfónov vo vozidle.

Volkswagen sa pridal ku Škode a taktiež sťahuje z príplatkovej ponuky položku bezdrôtového nabíjania telefónov, zatiaľ však len na trhu vo Veľkej Británii.

Stále sa nám nepodarilo zistiť, prečo sa to týka práve tohto ostrovného štátu a či sa obmedzenie postupne rozšíri aj na iné krajiny, prípadne Slovensko či na iné značky. Taktiež domnienky o obmedzovaní značky Škoda z hľadiska pozície koncernu, ktoré sa objavili v diskusiách s predchádzajúcim článkom, sú už teda nadobro vyvrátené.

Volkswagen sťahuje túto položku z modelov Polo, Golf, Golf Sportsvan, T-Roc, Tiguan a Tiguan Allspace. Keď sme prebehli anglický konfigurátor aspoň zbežne, zistili sme, že zvyšné modely túto položku dokonca nemajú ani v sériovej alebo príplatkovej výbave.

Volkswagen tak túto funkciu vyhodil zo všetkých svojich dostupných áut. Keď budeme vedieť bližšie informácie o príčine, prečo túto užitočnú pomôcku automobilky vyraďujú zo svojej ponuky, budeme vás informovať.

Pripravené v spolupráci s TopSpeed.sk.

01 - Modified: 2024-04-19 09:05:00 - Feat.: - Title: Absolútna dominancia Japoncov. Toto je 10 hybridov s reálne najnižšou spotrebou paliva 02 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 03 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 04 - Modified: 2024-04-18 09:15:00 - Feat.: - Title: Dovezené autá sú stále v kurze. Štúdia ukazuje, ktoré krajiny dominujú a aké sú hrozby 05 - Modified: 2024-04-17 16:00:00 - Feat.: - Title: Zistenie HN: elektrické Porsche v Bratislave sa už vyrába. Fabrika aktuálne pracuje na „vychytávaní múch“
menuLevel = 2, menuRoute = auto/automobilky, menuAlias = automobilky, menuRouteLevel0 = auto, homepage = false
19. apríl 2024 22:41